Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2021-09-10

Nu blir det billigare och lättare att genomföra AI-projekt

Nu blir det möjligt för fler av Ateas kunder att komma igång med AI-projekt. Detta genom lanseringen av NVIDIA AI Enterprise Suite som körs inom ramen för VMware vSphere. Det är en nyhet som gynnar alla typer av verksamheter, alltifrån kommuner och regioner till tillverkning, logistik, finansiella tjänster och detaljhandel.
Serverlampor med avatar

– Det spännande med detta är att verksamheter inte längre behöver investera i en separat plattform för att genomföra avancerade AI-projekt. Inga separata, dedikerade servrar krävs. Allt kan göras i den infrastruktur som redan är på plats. Det räcker med att installera ett instickskort i sina befintliga servrar, säger Jonas Emilsson, Lead Architect på Hybrid Platforms, Atea.

Jonas Emilsson

Jonas Emilsson, Lead Architect på Hybrid Platforms

Den här förändringen är välkommen i många mellanstora verksamheter för att sjösätta egna AI-projekt i likhet med de största aktörerna i respektive branscher.

Olika AI-lösningar som frigör mycket tid, effektiviserar, och förbättrar processer dyker upp så gott som dagligen inom marknadsföring, försäljning, kundtjänst/support, rekrytering, produkttillverkning och service – men tröskeln för att genomföra egna AI-projekt har för många upplevts för hög.

Det kommer att ändras nu.

– Nu kan VMware leverera en certifierad AI-lösning som man vet kommer att fungera, och som stöds av NVIDIA. Man slipper köra AI-projekt i egna silos för Cloud Native och AI-miljöer, utan kan i stället hantera allt i sin befintliga infrastruktur. Atea kan hjälpa kunderna att komma igång och även stötta under hela genomförandet, säger Jonas Emilsson.

– Med VMware Sphere har man nyckeln för att enkelt kunna hantera skalbarhet, tillgänglighet och säkerhet i världsklass, nu även för de möjligheter som AI öppnar för våra kunder, allt från chattbotar och digitala assistenter till avancerad databehandling och AI-baserade prognoser eller beslut.

Nyheten är ovanligt väl tajmad, menar Jonas Emilsson.

– Allt fler verksamheter kommer att använda AI-lösningar framöver. Den här lanseringen kombinerat med Ateas kommande AI-satsningar för våra kunder är en ”match made in heaven”, där många möjligheter öppnas.

Kontakta gärna mig

Jonas Emilsson
Jonas Emilsson Lead Architect Hybrid Platforms