Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2024-07-05

Atea bland världens mest hållbara företag enligt ny ranking

Atea-koncernen har erhållit det prestigefyllda erkännandet som ett av "Världens mest hållbara företag 2024", baserat på en ny rankning från det globala mediehuset TIME och Statista, en ledare inom topplistor framtagna genom marknadsundersökningar och dataanalys. Tillsammans har de undersökt över 5 000 företag globalt och valt ut de 500 mest framstående företagen inom hållbarhet.
World's most sustainable companies 2024
För första gången har Statista och Time Magazine gått samman för att identifiera världens mest hållbara företag.

Varje företag har bedömts preliminärt utifrån intäkter, marknadsvärde och offentligt framträdande. De har sedan genomgått en rigorös fyrastegsprocess som involverar över 20 nyckeldatapunkter, inklusive rapporteringsstandarder och regelverk så som CDP-poäng, anpassning till GRI och SASB, samt utsläpp och energitäthet.

– År efter år arbetar vi hårt för att leverera på vårt uppdrag som "The Place to Be" för våra kunder, medarbetare och partners. Våra hållbarhetsinsatser är en integrerad del av det arbetet. Som ett stolt skandinaviskt företag är vi särskilt hedrade att våra insatser inom detta område erkänns som bland de bästa i världen. Denna rankning och urvalsprocess sätter en standard för andra att följa, säger Chiara Selvetti, hållbarhetschef på Atea Sverige.

Andra hållbarhetsutmärkelser under 2024

  • Atea blev för tredje året i rad utsett till ett av världens 100 mest hållbara företag av forsknings- och medieföretaget Corporate Knights.
  • Atea lyftes nyligen för sitt ledarskap inom företagstransparens och prestationer för att minska klimatförändringar av den globala miljöorganisationen CDP samt en plats på deras årliga "A-lista."
  • Atea fick för femte året i rad högsta betyg inom miljömässig och social prestation av EcoVadis – platinumnivån. Utmärkelsen placerar Atea bland de topp 1 procenten av över 130 000 utvärderade företag.
  • Atea lyftes även som en europeisk “klimatledare” för tredje gången av Financial Times and Statista. 
Chiara Selvetti
Chiara Selvetti Hållbarhetschef