Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2024-06-27

Atea prisas för sitt hållbarhetsarbete för femte året i rad

Atea-koncernen har för femte året i rad har erhållit högsta betyg inom miljömässig och social prestation av EcoVadis – platinumnivån. Utmärkelsen placerar Atea bland de topp 1 procenten av över 130 000 utvärderade företag.

Hållbarhetsprestationen utvärderades av EcoVadis baserat på kriterier som rör miljö, etik, hållbar upphandling samt arbets- och mänskliga rättigheter.

– Hållbarhet är en av hörnstenarna i Ateas verksamhet. Att för femte året i rad få ta emot denna utmärkelse speglar hela koncernens arbete med att integrera hållbarhet i vår kärnverksamhet och skapa en positiv förändring genom användningen av it, säger Chiara Selvetti, Hållbarhetschef på Atea Sverige.

Snabbfakta

Atea har erhållit flera utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete sedan början av året:

  • I januari 2024 blev Atea för tredje gången utsedda till världens mest hållbara företag inom IT Services av Corporate Knights och avancerade dessutom från 49:e till 41:a plats totalt i Global 100-rankingen för året.
  • I februari 2024 lyftes Atea för sitt ledarskap inom företagstransparens och för prestationer inom klimatområdet av CDP.
  • Atea uppnådde en minskning av Scope 3-utsläpp med 37 procent från basåret 2019 och en minskning med 31 procent jämfört med 2022.
  • Atea-koncernen uppnådde helåret 2023 ett nytt rekordhögt antal återanvända och återvunna enheter, en ökning med 26% från året innan.

Atea publicerade i mars 2024 bolagets första integrerade årsrapport. Rapporten ger en holistisk bild över bolagets prestation, som omfattar både finansiella resultat och hållbarhetsinitiativ. För mer information, besök Ateas ESG-översikt.

Chiara Selvetti
Chiara Selvetti Hållbarhetschef