Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2023-01-23

Satsningen på friidrottarna i Team Atea fortsätter

Atea Sverige fortsätter sitt långsiktiga engagemang för svensk friidrott och förnyar avtalen med friidrottstjärnorna Daniel Ståhl, Suldan Hassan, Vanessa Kamga och Maja Åskag. Även Thobias Montler och Khaddi Sagnia ingår i Team Atea vars avtal löper vidare. Satsningen innebär att Team Atea bibehåller både sin bredd, styrka och individuella spets.
Team Atea

Atea är sedan många år tillbaka officiell sponsor till Svenska Friidrottsförbundet. Redan från starten 2007 blev Team Atea en naturlig del i samarbetet. Förutom att sponsra förbundet och landslaget valde man  även att stötta några friidrottare individuellt som ambassadörer för Atea.

– Det känns otroligt bra att fortsätta vårt samarbete med Team Atea. De är alla valda utifrån sina personligheter och resultat då det är viktigt för oss att de matchar våra värderingar. Nu ser vi fram emot att följa dem på friidrottsarenorna under 2023, säger Mia Nyqvist, sponsringsansvarig på Atea Sverige.

En av svensk friidrotts nya superstjärnor är längdhopp- och trestegsprofilen Maja Åskag. Maja är, trots sin ringa ålder, redan etablerad i friidrottsvärlden och siktar nu mot nya höjder under 2023.

– 2023 blir ett spännande och händelserikt år och utomhussäsongen är självklart mitt huvudfokus. Jag tävlar i U23-EM i Finland i sommar som både är mitt största mål för året och mitt sista juniormästerskap. I fjol gick det väldigt bra och jag har titlar att försvara. Sen satsar jag naturligtvis även på att kvala in till Friidrotts VM i augusti, säger Maja Åskag och fortsätter:

– Stöttningen från Atea betyder jättemycket för mig. Det kan vara svårt att fullt ut leva på sin idrott i Sverige och samtidigt kunna satsa helhjärtat, men stödet från Atea bidrar både till min karriär och min långsiktiga satsning för att kunna lyckas till 100 procent. Atea är en trygg och långsiktig partner där man kommer nära både teamet på Atea och de andra atleterna som är del av Team Atea.

Här är friidrottarna som ingår i Team Atea

Team Atea har förnyat avtalen med Daniel Ståhl (diskus), Suldan Hassan (medel- och långdistanslöpning), Vanessa Kamga (diskus) och Maja Åskag (tresteg och längdhopp). I Team Atea ingår fortsatt också Thobias Montler (längdhopp) och Khaddi Sagnia (längdhopp) vars avtal löper vidare.

Missa inte Atea Friidrottsgalan 2023
Atea Friidrottsgalan firas den 24 januari på Cirkus i Stockholm och hyllar årets främsta friidrottsprestationer. Galan direktsänds på expressen.se, med start klockan 19.30. I år delas även ett nytt pris ut – Årets Miniorlandslagsförening som innebär att lokala friidrottsföreningar över hela Sverige, tillsammans med Atea, har startat upp ett Miniorlandslag på den lokala orten.

Mer info om galan här. Läs mer om Team Atea här.

Mia Nyqvist
Mia Nyqvist Ansvarig sponsring