Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2023-09-20

Microsoft Sverige utser Atea till Årets AI Partner 2023

Atea Sverige har utsetts till AI Partner of the Year 2023 av Microsoft Sverige. Priset delades ut under Microsofts Partner Inspiration Day 2024 som gick av stapeln på Microsofts svenska huvudkontor i centrala Stockholm den 18 september.
	Microsoft Sverige utser Atea till Årets AI Partner 2023

Ateas fokus på att hjälpa kunderna med nya AI-lösningar har inte förbisetts – då bolaget prisades av Microsoft Sverige som årets AI Partner 2023. Atea och Microsoft har ett långtgående samarbete inom en rad olika områden så som molntjänster, säkerhet och moderna arbetsplatstjänster. AI-området växer sig dock starkare, och en bidragande faktor till utmärkelsen handlar om Ateas AI-satsningar tillsammans med Microsoft, så som hackthonet mot svensk offentlig sektor som genomfördes tidigare i år.

– För oss är det fantastiskt att vinna det här priset inom just AI. Dels för att AI är ett av de områden där vi satsar tillsammans med Microsoft och dels för att det sker en spännande teknikutveckling inom AI. Vi ser en tydlig efterfrågan hos kunderna, inte minst inom den publika sektorn, och där står vi väl rustade för att kunna realisera på möjligheterna, säger Robert Malmgren, partneransvarig Atea Sverige.

– Partner Inspiration Day är ett viktigt forum för oss att hylla och belöna partners inom Microsofts ekosystem. Atea gör mycket bra som jobbar med sina kunder för att skapa nya AI-lösningar som en viktig del av digitaliseringen av Sverige, det är mot den bakgrunden som Atea var ett av två partnerföretag som i år belönades som årets AI-partner i Sverige, säger Therese Treutiger, ansvarig för Microsofts partnerverksamhet i Sverige.

Nomineringen:
Med 112 deltagare från 34 kommuner, tillsammans med AI Sweden och digitaliseringsministern på plats på Microsofts kontor, så skapade de en plattform för kunder att diskutera medborgarnyttan som artificiell intelligens kan innebära inom den publika sektorn. Ett genombrott som fortsätter ge svallvågor, med flera hackathons, webinarer och applikationsbyggen på gång, för att skapa nya möjligheter hos våra gemensamma kunder. 574 idéer genererades och ett flertal kontrakt har skrivits.

Robert Malmgren
Robert Malmgren Partner Manager