Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2023-11-17

Atea ledande inom mångfald och inkludering

Atea rankas som ett av de ledande bolagen inom mångfald och inkludering enligt Financial Times och Statista som nu har publicerat sin lista över Europas mest inkluderande arbetsgivare. Diversity Leaders 2024 presenteras nu för femte året i rad, och listan över de 850 mest inkluderande företagen sammanställdes genom en imponerande undersökning med över 100 000 anställda och experter över hela Europa. Atea rankades som nummer 50 bland IT-företag.
One Atea

– Vår mission är att vara The Place to Be för våra anställda, kunder och partners, därför är arbetet med mångfald och inkludering otroligt viktigt för oss. Vi har haft fullt fokus på att medarbetarna känner sig värderade och att deras perspektiv respekteras. Med tanke på hur mycket vikt som läggs vid arbetsstyrkans åsikter när finalisterna utses, känner vi oss mycket stolta över att vara med på denna lista. Det visar att vårt dedikerade arbete har uppmärksammats vilket betyder mycket för oss, säger Lisa Eklöf, Group CHRO på Atea.

Detta är första gången som Atea har rankats bland Europas mångfaldsledare av Financial Times och Statista. Det understryker företagets fokus på könsbalans, inkludering av olika sexuella läggningar och representation av olika nationella och kulturella bakgrunder bland Ateas anställda. Atea rankades också som ett av endast 5 nordiska företag inom kategorin IT, internet, programvara och tjänster och som nummer 50 bland IT-företag.

– För att skapa en inkluderande kultur så behöver vi alla vara med att bidra. Chefer så väl som medarbetare är med och skapar den arbetsmiljö och tillvaro vi vill ha, vilket gör vårt fokus på inkludering till en av grundpelarna i vårt dagliga verksamhet, säger Lisa Eklöf.

Lisa Eklöf
Lisa Eklöf Group CHRO