Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2023-11-24

Atea tecknar nytt avtal med VGR inom välfärdsteknik

Atea Sverige har tecknat ett nytt ramavtal med Västra Götalandsregionen för tillhandahållande av läkemedelsautomater. Syftet är att skapa större självständighet för hemtjänstens vårdtagare. Avtalet gäller till och med 2025 med möjlighet till ytterligare förlängning till 2027.
Kvinna sitter och arbetar med en dator

– Detta avtal kompletterar vårt befintliga erbjudande inom vård och omsorg på Atea och gör att vi kan vara ännu mer relevanta för kunderna. Framtida utmaningar inom området kräver innovativa digitala lösningar och genom vår obundenhet kan vi vara en pålitlig partner genom att erbjuda omfattande lösningar inom välfärdsteknik och stödja kunderna i deras behov, säger Malin Sölsnaes, chef för vård och omsorg på Atea Sverige.

Läkemedelsautomater har en mängd fördelar. De påminner bland annat när det är dags för medicinering och de kan larma vårdpersonal vid utebliven medicinering. Lösningarna kan minska risken för överdosering, felkombinerad medicinering eller att vårdtagare inte tar sin medicin alls.

– För oss är detta ett viktigt avtal då Dosell läkemedelsrobotar kommer att bidra till ökad självständighet för vårdtagare genom att säkerställa att de får rätt medicin i rätt tid. Detta är inte bara bekvämt, det är också avgörande för att förhindra felmedicinering och dess negativa konsekvenser. Ingen ska behöva bli sjuk av sin egen medicinering, och detta är vår lösning på det problemet, säger Anders Segerström, VD iZafe Group.

Atea har lång erfarenhet av digitala vårdlösningar som är både anpassningsbara och lösningsfokuserade. Den moderna välfärdstekniken har också en mängd fördelar som i dag skapar värde för både vårdtagare, vårdgivare och anhöriga.

– Digitaliseringen inom vård och omsorg får inte stanna av. Den positiva påverkan sträcker sig inte bara till den individuella användaren genom större självständighet och säkerhet, den avlastar även en ansträngd vård- och omsorg med bra lösningar för vårdtagare i hemmet. Dessutom ser vi gynnsamma miljöeffekter genom minskat resande och förbättringar i arbetsmiljön genom effektivare resursanvändning, säger Malin Sölsnaes.

Ramavtalet omfattar läkemedelsrobotar från Dosell och avtalet har ett uppskattat värde på 42–52 miljoner kronor. Utöver VGR är 46 kommuner anslutna för avrop på avtalet.

Malin Sölsnaes
Malin Sölsnaes Chef Vård & Omsorg