Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2023-06-21

Ateas hållbarhetsarbete prisas för fjärde året i rad: Bland topp 1 procent av företag

För fjärde året i rad har Atea-koncernen erhållit högsta betyget inom miljömässig och social prestation av EcoVadis – platinumnivån. Utmärkelsen placerar Atea bland de topp 1 procenten av över 100 000 utvärderade företag. Hållbarhetsprestationen utvärderades av EcoVadis baserat på kriterier som rör miljö, etik, hållbar upphandling samt arbets- och mänskliga rättigheter.
Atea has been awarded a Platinum rating

– Vi är stolta över att återigen bli erkända av EcoVadis för vårt hållbarhetsarbete. Hållbarhet är kärnan i vårt företags mission – att bygga Sverige med it. Denna utmärkelse är resultatet av hela koncernens samarbete för att höja standarderna, integrera hållbarhet i våra policys och processer, samt främja positiv förändring genom användningen av informationsteknologi, säger Atea Sveriges Director Sustainable Business Chiara Selvetti.

Under våren har Atea fortsatt olika hållbarhetsinitiativ och i mars diplomerade Atea 46 hållbarhetsambassadörer i Sverige.

– För att lyckas skapa en hållbar omställning är våra medarbetare helt avgörande. Genom vårt ambassadörsnätverk stärker vi hållbarhetskompetensen i hela bolaget och säkerställer att vi kan stötta våra kunder på bästa sätt, samtidigt som vi är med och löser de viktigaste utmaningarna som vår bransch står inför, säger Chiara Selvetti.

Snabbfakta:

Atea har erhållit flera utmärkelser för sitt hållbarhetsarbete sedan början av året:

  • I januari 2023 blev Atea utsedda som världens mest hållbara företag inom IT Services av Corporate Knights för andra året i rad och hamnade på 49:e plats totalt i deras Global 100-rankning för året.
  • I mars 2023 utsågs Atea till en ledare inom Supplier Engagement av CDP för vårt arbete med att samarbeta med leverantörer för att bekämpa klimatförändringarna.
  • I april 2023 rankade Financial Times och datajätten Statista Atea bland en utvald grupp europeiska företag som har gjort störst framsteg med att minska sina växthusgasutsläpp.
  • Atea publicerade sin senaste årliga hållbarhetsrapport i början av 2023. För att läsa den och se andra publikationer och hållbarhetsdata, besök Ateas ESG-översikt.
Chiara Selvetti
Chiara Selvetti Hållbarhetschef