Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2022-11-02

Atea prisas femfaldigt under Cisco Partner Summit 2022

Atea Sverige fick ta emot hela fem utmärkelser under Ciscos årliga event Partner Summit 2022 i Las Vegas. Atea belönades framförallt med det prestigefyllda priset Partner of the Year i Sverige, ett pris som bolaget vunnit tre år i rad. Dessutom mottog Atea pris som årets mjukvarupartner och årets säkerhetspartner för Nordeuropa.

– Att vi får dessa priser är ett resultat av både starka laginsatser och effektivt teamwork. Vi visar tydligt att vi, genom att kombinera djup branschkunskap med gedigen kompetens inom Cisco, fortsätter skapa värde för våra kunder. Jag är oerhört stolt och tacksam över alla våra stjärnor som bidragit till dessa utmärkelser och vill rikta ett stort tack till Cisco för ett partnerskap i landslagsklass, säger Linus Wallin, vd Atea Sverige.

Atea har under de senaste 25 åren haft ett mycket nära samarbete med Cisco, och har sedan partnerprogrammets start 1994 varit Cisco Gold Certified Partner.

Bäst på mjukvara och säkerhet

Förutom den ärofyllda utmärkelsen Partner of the Year i Sverige fick Atea dessutom ta emot pris som årets mjukvarupartner i Nordeuropa, detta för tredje året i rad.

– Vi fortsätter att växa vår mjukvaruaffär och en av de viktigaste nycklarna är att vi löpande har utvecklat vårt erbjudande med fokus på att realisera värdet för våra kunder under hela livscykeln. Att för tredje året i rad få denna utmärkelse är ett fantastiskt kvitto på vårt arbete och det fina samarbetet vi har med Cisco, säger Robert Haglund, Nationell Affärsenhetschef på Atea Sverige.

Cisco prisade även Atea som årets säkerhetspartner i Nordeuropa – ett pris som Atea Sverige tar emot för första gången.

– Vi är extra stolta att prisas som årets säkerhetspartner i Nordeuropa då det inte enbart är i konkurrens med svenska bolag, samtidigt är det ett bevis på framförallt ett bra och långsiktigt samarbete. IT-säkerhet har aldrig varit viktigare och tillsammans med Cisco fortsätter vi att skydda våra kunder med säkerhetstjänster som nyttjar teknologier inom detektion och incidenthantering, säger Daniel Ehnhage, Affärsområdeschef Information Management.

Motivering för Cisco Software Partner of the year:
Den här partnern har visat en imponerande tillväxt flera år i rad och investerar tillsammans med Cisco för en fortsatt stark tillväxt. Med Cisco-mjukvara i lösningarna driver de försäljningen över alla arkitekturer inom såväl privat som offentlig sektor. De visar sin kompetens genom att tydligt positionera värdet av mjukvaran i tillämpningar över hela lösningsportföljen. Tack vare en välutvecklad livscykelpraxis i kombination med tjänster kan våra gemensamma kunder dra nytta av hela värdet.

Motivering för Cisco Security Partner of the year:
”Triaden” är ett koncept som denna partner har utvecklat för att möta behovet av det varje kund efterfrågar, ett kostnadseffektivt och säkert sätt att skydda sina anställda var de än befinner sig och oavsett när det är. I kombination med sin SOC-tjänst erbjuder denna partner en lösning där de både larmar och agerar på säkerhetshoten hos våra gemensamma kunder. Ett erbjudande som är sammanfört, orkestrerat och enat under Cisco SecureX-plattformen. Denna lösning har under året fått ett fantastiskt genomslag med flera fina kundreferenser.

Motivering för Cisco Partner of the year:
En partner med fortsatt stark tillväxt som med lyckosamma satsningar inom gemensamma transformationsområden som mjukvara och säkerhet ständigt utvecklas. Ett antal innovativa tjänster baserat på Ciscos plattformar har också lanserats. De fortsätter att leverera på sin livscykelstrategi för att stötta och accelerera våra gemensamma kunders digitaliseringsresa genom att hjälpa dem att få ut det maximala värdet av sina investeringar. Med ett uttalat strategiskt partnerskap och ett positivt, transparant och konstruktivt samarbete utvecklas vi och strävar efter att nå gemensamma mål.

Samtliga priser som Atea mottog under Cisco Partner Summit 2022:

  • Software Partner of the Year - North
  • Security Partner of the Year - North
  • Software Partner of the Year - Sweden
  • Security Partner of the Year - Sweden
  • Cisco Partner of the Year – Sweden
Annika Gustad
Annika Gustad Chef Strategiska Partners