Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2021-08-31

Mer Microsoftkompetens till kunderna i höst

En positiv nyhet för organisationer som vill ta vara på Microsofts möjligheter i molnet, eller redan har påbörjat den resan och är redo för nästa molnsteg; Atea Sverige går in i hösten med två nya Microsoft Advanced Specialization certifieringar – vilket i praktiken betyder att unika behov kan tillgodoses både snabbare och bättre.
Andreas Bilén

Advanced Specializations är en ny typ av certifieringar där Microsoft ställer mycket höga krav, bland annat på att partners gång på gång uppvisar framgångsrika kundleveranser.

– Microsoft har granskat flera av våra kundleveranser. Genom dessa certifieringar får vi kvitto på det vi redan visste – att vi levererar på den högsta nivån, säger Andreas Bilén, Partner Manager för Microsoft på Atea.

De avancerade certifieringarna hjälper den globala it-jätten se vilka partners som menar mest allvar med sin Microsoft-kompentens, och därmed mest förtjänar deras experters tid och resurser.

– Genom att klara av certifieringarna öppnar vi upp för ekonomiska och tekniska stödprogram som är förbehållna prioriterade partners, vilket leder till vassare lösningar och fördelaktiga kostnader för våra kunder. Med Atea som leverantör får organisationer i Sverige samma möjligheter och resurser oavsett storlek, säger Andreas.

”Microsoft Windows Virtual Desktop” och ”Adoption and Change Management”

De två avancerade certifieringar som Atea Sverige nu har tagit är:

* ”Microsoft Windows Virtual Desktop” (validerad teknisk kapacitet i att sjösätta, optimera och säkra den virtuella infrastrukturen på Azure med Windows Virtual Desktop).

* ”Adoption and Change Management” (bevisade framgångar i att få organisationer att anamma möjligheterna med Microsoft 365).

Dessa läggs till den avancerande certifiering som Atea Sverige tog tidigare i år, ”Windows Server and SQL Server Migration to Microsoft Azure”.

– Vi kommer att fokusera på att ta ytterligare avancerade certifieringar under det närmaste halvåret. Dels inom säkerhetsområdet, då ju säkerhet ingår i vårt affärs-DNA. Men också inom den digitala arbetsplatsen eftersom vi redan är starka där och vill behålla den positionen

I framkant i Sverige

Redan nu placerar sig Atea Sverige i den absoluta framkanten på den svenska marknaden med sina tre avancerade certifieringar.

– Certifieringarna är ett mått på vår konstanta kompetensutveckling och kvalitetssäkring för kunderna. För att bli certifierad krävs inte bara en exceptionell kvalitet i leveranserna, utan flera olika framgångsrika kundcase, en stadig försäljning inom de aktuella områdena, tillräckligt med konsulter som har rätt bakgrund och kompetens, och en förmåga att klara av Microsofts tuffa kvalitetskontroller gång efter gång.

Andreas Bilén, Ateas Partner Manager för Microsoft, ser de avancerade certifieringarna som ett led i större vision framåt:

– Det är en investering att jobba med dessa certifieringar då det stärker både kundrelationen och partnerskapet. Vi ska fortsätta lyfta fram Atea som den klarast lysande partnern för Microsoft-kompetens, och samtidigt utveckla vår konsultaffär inom Microsoft-lösningar, säger han och fortsätter:

– Våra konsulter och deras kompetensutveckling är avgörande för oss. Kunderna ska få så mycket värde som möjligt för de pengar de investerar, och Atea ska vara ”the place to be” för de bästa konsulterna i branschen. Satsningarna bidrar till att vi kan ta fram de bästa lösningarna, får jobba med de bästa kunderna, och då även fortsätta attrahera de bästa konsulterna.