Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2019-03-01

Fortsatt satsning på friidrottarna i Team Atea

Atea tecknar nya tvåårsavtal med de fyra friidrottare som tillsammans utgör Team Atea. Avtalen omfattar därmed både OS 2020 i Tokyo och nu närmast VM i Doha.
Team Atea

De idrottare som Atea fortsätter att samarbeta med är Daniel Ståhl i diskus, Khaddi Sagnia och Michel Tornéus i längdhopp och Sofie Skoog i höjdhopp. Vi ringde upp en laddad Sofie, med lite resfeber inför EM, för att fråga hur det fortsatta stödet känns.

- Det känns superbra. Jag är oerhört tacksam över att vara med i Team Atea, det är en trygghet att ha ett så stort företag med sig i sin satsning. Tidigare har jag jobbat men nu kan jag satsa helhjärtat på mästerskapen med helt andra förutsättningar. Dessutom är det skönt att avtalet löper två år i taget, vi friidrottare lever ju lite i fyraårscykler med OS, förklarar Sofie.

Drömmen är att göra bra ifrån sig i kommande mästerskap med hopp om att kvala in till OS tidigt. Hon känner sig i god form, stärkt av en bra inomhussäsong och en höst med mycket teknikträning. ”Det är en väldigt teknisk gren jag har valt” som Sofie själv säger med värme i rösten.

För Team Ateas Khaddi väntar en period med operation och rehab efter en knäskada. Men hon är vid gott mod och har satt fokus framåt.

- Jag har accepterat det som hänt och känner mig redo. Jag är väldigt glad för stödet oavsett. Nu får man tänka på vad man har åstadkommit, och fokusera på vad man vill uppnå sen. Ta en sak i taget och göra det så bra som möjligt så att man kan komma tillbaka stark. Det är den där kämpaglöden!

Atea, som har varit stolt sponsor av Svensk Friidrott sedan 2007, berättar att friidrottarna inspirerar med sin inställning i med och motgång.

- Att följa Team Atea påminner oss som företag om att kämpa dit vi vill, utmana vad vi går för och våga sätta tydliga målbilder oavsett vad. Relationen till friidrottarna betyder mycket och vi önskar dem all lycka i deras individuella utmaningar, säger Magnus Sallbring som är Kultur- och Marknadsdirektör på Atea.

Vid frågor kontakta:

Mia Nyqvist
Mia Nyqvist Ansvarig sponsring