Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2019-03-12

Atea delar ut pris för digitalt ledarskap inom skolan

När skolvärlden samlades på mötesplatsen Skolledare21 var Atea värd för utmärkelsen Årets Digitaliseringsledare. Priset delas ut till någon som drivit ett digitaliseringsprojekt vilket på innovativa och transformativa sätt lett till pedagogiska vinster. I år hette vinnaren Viveca Dahl.

Viveca Dahl är skolområdeschef för Norra Lund och har under tio år jobbat fokuserat och systematiskt med digitalisering inom skolan. I motiveringen lyfte Atea hennes bedrifter med att göra digitalisering till en naturlig del av skolans såväl som förskolans utveckling. Det har hon lyckats med genom att föra in digitalisering i det systematiska kvalitetsarbetet och manifestera den i digitala kunskapssystem.

- Vi är stolta över att vara värdar för ett pris som premierar den digitala transformationen i skolan. Det är viktigt att belysa och hylla ledare som tar utgångspunkt i verksamhetens behov och som arbetar systematiskt med dessa frågor. Det har Viveca Dahl gjort på ett utomordentligt bra sätt, säger Örjan Johansson, chef för Affärsenhet Skola på Atea Sverige.

Om Skolledare21
Eventet Skolledare21 har som mål att göra det attraktivt att bli en skolledare och att leda pedagogisk verksamhet. Skolledare21 arrangeras av Meet In Grid tillsammans med Lärarförbundet. Skolledare21 formas utifrån dialog med biträdande rektorer, rektorer, förskolechefer och skolchefer i kommunal såväl som fristående verksamhet över hela landet.

 

För mer information:

Örjan Johansson
Örjan Johansson Chef Skola