Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyhetsarkiv
Nyhet2018-11-29

Aleris Sjukvård i Sverige tecknar avtal för it-drift och infrastrukturtjänster med Atea

Aleris Sjukvård och Atea Sverige har ingått ett treårigt avtal med möjlighet till förlängning. Avtalet omfattar it-driften av ett trettiotal infrastrukturtjänster. Det initiala värdet uppgår till ca 60 miljoner kronor.
Foto: Aleris

Tillsammans med Atea ser vi fram emot att ta vår it-miljö till nästa nivå. Ateas stora erfarenhet av vårdsektorn var en viktig faktor i valet av it-partner. Med tanke på att vi finns över hela landet är det en styrka med en strategisk it-partner som också gör det, förklarar Katarina Hambraeus Johansson, it-chef på Aleris Sjukvård.

Transitionen från nuvarande leverantör har påbörjats och kommer att fullföljas de kommande sex månaderna. Förutom it-drift och tjänster kopplade till it-verksamheten kommer Atea att stötta Aleris Sjukvård i den digitala utvecklingen av vården, som rådgivare och partner.

Det sker en spännande förflyttning inom hälsa- och sjukvård där digital utveckling blir centralt för att lösa utmaningar. Det är roligt att vi har fått förtroende från Aleris Sjukvård att stötta dem med våra kompetenser kring it-miljö och kunna bistå med vidareutveckling av vården, säger Linus Wallin som är chef för Region Stockholm på Atea.

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer