Hoppa till huvudinnehåll

Björn Ramqvist

Seniorkonsult och CAE Datacenter
Björn Ramqvist

Biografi

Jag arbetar som seniorkonsult och tillika Competence Area Expert inom området Datacenter i allmänhet med datalagring och virtualisering i synnerhet.

I min roll som seniorkonsult och CAE hjälper jag kunder och kollegor med allt från strategifrågor, riskanalyser, tekniskt säljstöd till avancerade implementationer när det gäller det allra mesta inom datahallarnas väggar. Min erfarenhet kring datacenter sträcker sig från runt tjugo år tillbaks med bakgrund inom försvarsindustri och sedan 2010 verksam i Ateas it-landslag. Jag har ofta en pedagogisk approach i mina föreläsningar och jag inspireras av utmaningar i vardagen.

De senaste åren har fokus hamnat mer på att verka regionalt och nationellt men tidvis även internationellt i utmanande uppdrag vilket ger ett ökat perspektiv på mångas IT-miljöer. Min passion är med fokus på den optimala it-funktionen med det hybrida datacentret som drivmotorn i verksamheten.

Mitt fokus på skrivandet är mot nyheter, trender inom branschen och att försöka ge ytterligare perspektiv på vad som sker inom området gentemot det vi är vana vid.

 

Publicerade inlägg