Hoppa till huvudinnehåll

När vi tar farväl av Windows 10, som närmar sig 'end of support’, förbereder sig företag för ett nytt kapitel med Windows 11. Övergången till ett nytt operativsystem innebär inte bara en teknologisk uppgradering när det gäller mjukvara och hårdvara, utan symboliserar också en bredare digital förändring inom företag.

För it-medarbetare och företagsledare representerar övergången till Windows 11 en transformation för att främja innovation, stärka säkerheten och förbättra samarbetet på distans – något som är nödvändigt på dagens alltmer digitala arbetsplats.

Din Windows 11-partner

På Atea är vi engagerade i att vägleda dig genom denna övergång, och hjälper dig inte bara att omfamna Windows 11 ur både mjuk- och hårdvaruperspektiv utan också att fullt ut utnyttja din potential för att driva digitala transformationsinitiativ. Följ med oss på denna transformativa resa för att omdefiniera vad som är möjligt för ditt företag i den digitala eran.

Vänta inte! Uppgradera till Windows 11 med Atea och frigör hela potentialen för din tekniska infrastruktur idag!

Din Windows 11-partner

Varför Windows 11

Varför Windows 11?

Hösten 2025 avslutas supporten från Microsoft och utifrån vår breda erfarenhet rekommenderar Atea att man påbörjar uppgraderingen i tid för att garantera en smidig övergång.

  • Vilka är skillnaderna i Windows 11?
  • Vilka är de viktigaste anledningarna att uppgradera?
  • Hårdvarukrav
  • Hur hjälper Atea våra kunder?

Guiden som tar dig till Windows 11

WEBINAR ON DEMAND

Windows 11 - lär dig mer om den senaste versionen av Windows och framför allt få praktiska råd!

Frågor och svar om Windows 11

Funderingarna är många, här har vi svarat på många av de vanligaste frågorna vi fått om Windows 11.

Utmanande läge med gammal hårdvara 

Denna kommande förändring innebär mer än bara en transformation - många företag har hårdvara som kanske inte stöder det nya operativsystemet, vilket innebär en betydande utmaning.

Övergången till Windows 11 innebär därför inte bara mjukvaruuppgraderingar utan också potentiellt omfattande hårdvaruuppdateringar. Detta är kritiskt eftersom misslyckande med att uppdatera Windows kan utsätta företag för säkerhetsrisker och efterlevnadsproblem när Windows 10 når ‘end of support’. 

Trots att det sedan länge varit annonserat 'end of support’ för Windows 10, har många företag ännu inte genomfört sin övergång. Förseningen i att uppgradera hela klientplattformen kan tillskrivas flera faktorer, inklusive budgetbegränsningar, omfattningen av distributionen och utmaningarna med att säkerställa kompatibilitet med befintliga applikationer och system. Denna obeslutsamhet kan hindra företag från att utnyttja de senaste tekniska framstegen i Windows 11, vilket i slutändan påverkar konkurrenskraft och operativ effektivitet. 

Är din organisation redo för Windows 11?

Migrera till Windows 11: En hårdvarucentrerad affär 

Windows 11 är utformat med förbättrad säkerhet, effektivitet och innovation som kärnvärden, men dessa förbättringar ställer specifika krav på hårdvaran. Att välja hårdvara som uppfyller kraven för Windows 11 innebär inte bara att säkerställa kompatibilitet utan också att skaffa framtidssäkra enheter – utrustade för att utnyttja de möjligheter som vår snabbrörliga miljö erbjuder. 

Vi vill hjälpa dig att göra en investering som är i linje med en långsiktig vision om hållbara, effektiva och skalbara värden.

Windows 11

Stärk ditt företag med Intel vPro-teknik 

Vägen till Windows 11 är oundviklig för många företag. Men istället för att se det som en ren övergång, omdefinierar användningen av Intel vPro-teknologi detta som en möjlighet - för bättre säkerhet, förbättrad hantering och en stark it-strategi som matchar de dynamiska behoven i näringslivet idag och i framtiden.

Mer om Intel vPro

Kontakta gärna mig

Daniel Sundelin concept manager samarbetslösningar
Daniel Sundelin
Concept Manager

Jag brinner för möjligheterna att med digitala verktyg effektivisera arbetsplatser, förenkla och förbättra sättet man nyttjar produkter och tjänster samt att öka produktiviteten hos användarna genom att ge dem möjligheten att välja den plattform de är mest komfortabla med.