Navigera vidare till startsidan Navigera vidare till sökrutan
Language
Chatt
Offline
Ingen operatör är för närvarande tillgänglig. Vi har tyvärr begränsad bemanning idag pga sjukdom.
Chatten är bemannad vardagar mellan kl 08.00-17.00 CET. Övriga tider har du möjlighet att lägga ett meddelande till Kundtjänst nedan.
Ny kund
Chatt
Offline
Ingen operatör är för närvarande tillgänglig. Vi har tyvärr begränsad bemanning idag pga sjukdom.
Chatten är bemannad vardagar mellan kl 08.00-17.00 CET. Övriga tider har du möjlighet att lägga ett meddelande till Kundtjänst nedan.

Windows 11

I en tid då digitala interaktioner och transaktioner är integrerade i våra dagliga liv har betydelsen av cybersäkerhet aldrig varit mer påtaglig. När vi navigerar genom detta sammanlänkade digitala landskap hotar osynliga faror från cyberattacker, vilket gör cybersäkerhet till en avgörande sköld för både individer och organisationer. 

Denna ständigt föränderliga hotbild skapar utmaningar i en skala som tidigare inte skådats. Organisationer brottas med komplexa hot som phishing, ransomware och distribuerade förnekande av tjänst (DDoS) attacker. Det är ingen hemlighet att konsekvenserna av dessa attacker inte bara begränsas till ekonomiska förluster utan också inkluderar oförsonliga skador på rykten och personlig integritet. Och med dessa hot som fortsätter eskalera står vi inför en ökande efterfrågan på robusta försvar. 

Som Nordens största IT-företag har vi gjort det till vår specialitet att kombinera säker IT med affärsbehov. För oss handlar det om att möta morgondagens säkerhetsutmaningar genom en balansgång mellan skräddarsydda lösningar och tjänster, system och hårdvara.

För företag är cybersäkerhet inte längre en angelägenhet för bakgrundsverksamheten utan en nödvändighet på frontlinjen. En enda cyberattack kan lamslå verksamheten, leda till betydande ekonomiska förluster och skada förtroendet från kunder. Rapporter från de norska, svenska, danska och finska myndigheterna visar att hotet från cyberbrott är större än någonsin och att riktade attacker mot företag är allvarligare än tidigare. I en tid där data är en värdefull vara är skyddet av företags- och kundinformation inte bara en laglig skyldighet utan också en konkurrensfördel. 

Med Windows 11 Pro får vi en förbättrad syn på säkerhetsfunktioner i vår Windows-miljö. Med sin inbyggda filosofi om "säkerhet som standard" kan du fokusera på att skala din verksamhet utan att oroa dig för att öka din potentiella attackyta. Från hårdvarubaserad root-of-trust till lösenordsfri inloggning med Windows Hello for Business är Windows 11 Pro designat med säkerhet i dess kärna från det ögonblick du öppnar förpackningen till din enhet.


Vi hälsar dig varmt välkommen till vårt Webinar om Windows 11! 

Webinaret vänder sig till dig som arbetar på it-avdelningen och som snabbt vill lära dig mer om den senaste versionen av Windows och framför allt få praktiska råd och tips på hur ni tar er organisation över till Windows 11 innan deadline i oktober 2025, då Windows 10 når end of support. 

Tid för event: 8/5 09.00.     Anmäl dig idag!

Windows 11 – har din organisation koll inför deadline?

Det är ju många bra anledningar att uppgradera till Windows 11, som vi vet är det ju också förknippat med hårdvarukrav som gör att en del datorer helt enkelt måste bytas ut. Vilka är kraven och vad är anledningen till hårdvarukravet? Johan Freidlitz, Technical Bid Manager ATEA ger svaren.

Att övervinna dagens eskalerande cyberhot
med nya enheter med Windows 11 Pro och en säkerhets som standard-strategi

Säkerheten är inbyggd och standardinställd i Windows 11 Pro, vilket gör det till det mest försvarade Windows någonsin och bygger på Microsofts åtagande att stärka organisationer i dagens mångfacetterade hotmiljö. Som Microsoft uttrycker det, när du slutar titta över axeln kan du ta tillvara på de möjligheter som ligger framför dig.

Windows 11-enheter kan stärka din säkerhetsposition med lager av inbyggt skydd som begränsar och innesluter hot innan de kan göra någon påverkan. Med säkerhet som standard kommer du att spendera mindre tid på att reagera på hot och mer tid på att möjliggöra för dina anställda. Så kan du fokusera på att växa din verksamhet istället för att skydda den.

Säkerhet är en affärsnödvändighet, inte bara en teknisk funktion. Säkerhet bör inte bara vara en affärsinvestering; den bör vara en affärsfrämjare. Det bör inte betyda att alltid släcka bränder; det bör betyda att fokusera på det som verkligen betyder något. Säkerhet bör inte bara skydda affären; den bör driva affären framåt.

Det handlar om att möjliggöra säkerhet till fullo i hela din organisation.Det är viktigt att ha en heltäckande strategi för cybersäkerhet, där människor är vaksamma och kunniga, och tekniken samarbetar för att skydda organisationens verksamhet nu och i framtiden. Det är också avgörande att förstå hur olika och nya arbetsmetoder kan förändra de typer av säkerhetsrisker vi står inför.

Det är dags att välja säkerhet utan att offra produktivitet eller flexibilitet.Förändrade arbetsstilar handlar inte bara om att arbeta på distans - grunden för hur vi arbetar förändras. Det är avgörande för oss att förstå hur förändringarna i arbetsstilar kan modifiera säkerhetsriskprofilerna. Windows 11 Pro-enheter är mer än en säkerhetsåtgärd; de ökar produktiviteten och samarbetet och anpassar sig till en dynamisk arbetsplats.

Hur Windows 11 Pro hjälper ditt företag

När sofistikerade attacker riktar sig mot flexibla arbetskrafter skyddas ditt eget team av Windows 11 Pro. Hårdvarubaserat skydd är tätt integrerat med mjukvaran för en rapporterad minskning med 3,1 gånger av firmwareattacker - utan några kompromisser på systemets prestanda eller anställdas produktivitet. Phishingattacker kan blockeras proaktivt innan de påverkar dina data eller nätverk. Och Secured-core-PC:er är utformade med extra skydd för de mest dataskänsliga branscherna.

Säkerhet direkt från start

Nya Windows 11-enheter integrerar hårdvara och programvara för kraftfullt skydd direkt från start, inklusive en rapporterad minskning med 3,1 gånger av firmwareattacker. 

  • TPM 2.0 ger hårdvarubaserat skydd för känsliga data.

  • VBS och HVCI skyddar Windows-kärnan genom att köra appar i en virtualiserad miljö.

  • Microsoft Pluton-säkerhetsprocessorn ökar skyddet för känsliga data på kiselnivå.

Skydda mot utvecklande hot

Sköld din värdefulla data och möjliggör säkert hybridarbete med den senaste avancerade säkerheten som företag rapporterar ger 2,8 gånger färre fall av identitetsstöld. 

  • Förbättrad phishing-skydd med Microsoft Defender SmartScreen.

  • Åtkomst utan lösenord med Windows Hello för företag.

  • Lås vid avfärd med närvarosensor som fungerar med Windows Hello för företag.

Modern säkerhetsadministration

Strömlinjeforma säkerhetsadministrationen över olika platser och förläng säkerheten till molnet. Hjälp till att skydda enheter, data, appar och identiteter var som helst. Distribuera med förtroende, med vetskapen om att 99,6 % av applikationerna är kompatibla.

  • Win32-appar öppnas och körs isolerade med virtualiseringsbaserad säkerhet.

  • Microsoft Defender Application Guard for Office7 öppnar filer i en isolerad miljö.

  • Microsoft Defender Application Guard for Edge7 möjliggör säker surfning via virtualisering.

Driv affären framåt med nya, moderna enheter
Särskilt utvalda Windows Pro-företagsenheter levererar kraftfull säkerhet - byggd för hybridarbete.

Med Windows 11 Pro-enheter får organisationer en potentiell minskning av cybersäkerhetsincidenter samtidigt som produktivitet och samarbete ökar och IT-infrastrukturen avlastas. Med heltäckande skydd, problemfri support för flexibla arbetskrafter och innovativ teknik som accelererar arbetsflöden möjliggör Windows 11 Pro för företag att säkra alla möjligheter.


Hårdvarubaserad säkerhet
Erbjud direkt skydd med lager av tätt integrerad programvara och hårdvara.

Säkerhet i kärnan

Skydda ditt företag med den senaste tekniken för modulärt plattformsskydd (TPM) 2.0, kiselassisterad säkerhet och skydd för data och identitet. Innovationer som Secured-core-PC:er och Microsoft Pluton erbjuder extra skydd för datasensitiva scenarier.

Virtualiseringsbaserad säkerhet

För att skydda användaruppgifter och väsentliga systemfunktioner är virtualiseringsbaserad säkerhet (VBS) och hypervisor-skyddad kodintegritet (HVCI) redan aktiverade på nya Windows 11-enheter.1 VBS skyddar mot skadliga exploater genom att köra en säker kärna separat från operativsystemet.

Säkert från början

Skydda kritiska resurser som Windows Hello2 med en hårdvarubaserad grund av förtroende. System Guard hjälper till att skydda och bibehålla integriteten hos systemet när det startar och verifierar att systemets integritet verkligen har upprätthållits genom lokal och fjärrattestering.

Secured-core-PC:er

Secured-core PC:er levereras med avancerade säkerhetsfunktioner i Windows 11 aktiverade för att skydda dina mest känsliga data från avancerade firmwareattacker. Dessa enheter rekommenderas för personer som hanterar känslig information som immateriella tillgångar, finansiella register eller klassificerad information.

Ta reda på mer om Ateas säkerhetstjänster och öka din investering i säkerhet ännu mer!