2018-11-08

5 skäl att samarbeta i Microsoft Teams

Längtar du efter en plattform som gör dina samarbeten enklare, mer produktiva och mer engagerande? Microsoft Teams är ett chattbaserat verktyg som samlar personer, konversationer, möten, filer, anteckningar och innehåll på en och samma plats.

 1. Alla funktioner i samma plattform
  Teams utgör själva navet för samarbetet – du behöver inte öppna olika program för att komma åt funktionerna. Oavsett om du behöver ställa en fråga till en teammedlem, få återkoppling på ett dokument eller om du planerar ett möte och behöver se övriga deltagares tillgänglighet använder du samma verktyg. Andra uppskattade funktioner är att du kan följa framstegen dina projekt eller ringa ett konferenssamtal för att uppdatera kollegor.
 2. Passar olika typer av samarbeten
  Ett samarbete kan bestå av två eller hundra personer och det går snabbt att skapa ett team och strukturer som passar gruppens behov. Du kan exempelvis dela upp samarbetet i olika kanaler som motsvarar arbetsområden eller projekt. Teams passar lika bra för bestående samarbeten som tillfälliga projekt.
 3. Chatt för smidig kommunikation
  Många upplever att inkorgen snabbt svämmar över med mejl och att de får en kopia (cc) på fler mejl än nödvändigt. I MS Teams är kommunikationen koncentrerad till en chatt som syns i konversationstrådar. Alla team-medlemmar kan se vad som skrivs, vilket ger en direkt kommunikation som enkelt kan läsas i efterhand. Du kan även skapa chattrum för enskilda samtal eller tillfälligt skapa en chatt för gäster.
 4. Senaste filerna alltid tillgängliga
  Alla medlemmar i teamet har alltid den senaste och samma version de dokument som ni använder, vilket minskar förvirringen kring vilken version som är aktuell. Det är också möjligt att vara inne i dokumenten samtidigt och samredigera, något som många upplever som positivt. Det är också möjligt att backa till tidigare versioner av ett dokument, du behöver alltså inte längre lägga tid på att spara tidigare versioner.
 5. Samarbeta var och när som helst
  Samtliga i gruppen kommer åt MS Teams från vilken enhet och plats som helst, där det finns internetuppkoppling. Ni kan mötas på snabbmöten eller schemalagda teammöten (bygger på Skype-funktionalitet). Det är enkelt att hänga med i vad som pågår i dina samarbeten även när du reser eller jobbar på andra platser än kontoret. Och det är lika enkelt att kontakta någon med röst- eller videosamtal, som det är att chatta.

Mer om Microsoft Teams