Hoppa till huvudinnehåll

Strategi

Det behövs ett tydligt ledarskap för att förändra och utveckla en verksamhet. En relevant och väl förankrad vision är en förutsättning för att kunna involvera medarbetarna i att definiera mål som alla kan ta ansvar för. Med en tydlig strategi är möjligheterna stora att uppnå förväntad effekt och resultat.

Kartläggning i skola och förskola

Idag vet vi att tekniken i sig inte förbättrar resultaten i skolan eller förskolan. Det krävs kompetensutveckling för lärare, pedagoger och rektorer för att nyttja digitaliseringens möjligheter på bästa sätt. För att kvalitetssäkra utvecklingen genomför vi en nulägesanalys i skolans verksamheter för att identifiera den digitala kompetensen i pedagogiskt arbete.

 

Målbildsarbete

Att definiera ett tydligt nuläge är viktigt för att kunna identifiera hur målet, samt vägen dit, ser ut. Vi bidrar gärna med förstudier och genomlysningar av olika slag så att våra kunder kan fatta väl grundade beslut. En av Ateas styrkor är det spektrum av olika kompetenser vi kan ställa upp med för våra kunders räkning. Vi kan sätta samman team för alla behov inom som har med it och skola att göra. Våra verksamhetsutvecklare, it-arkitekter, nätverksspecialister, säkerhetsspecialister och it-projektledare, för att nämna några, är till för er. Kontakta oss för att diskutera era utmaningar så designar vi en lösning som passar just era behov.

Säkerhet

Hantering av personuppgifter är inte enkelt, men viktigt. Våra säkerhetsexperter står alltid redo att hjälpa svenska skolor och förskolor att göra rätt. Förflyttningen till molnet behöver ske på ett riktigt sätt och med EUs nya dataskyddsförordning GDPR på väg är detta mera aktuellt än på länge.

 

Miljö

Vår gemensamma miljö är vårt gemensamma ansvar. En viktig del av vårt engagemang är att bedriva ett aktivt miljöarbete där vi verkar för att minska vår miljöpåverkan genom att leverera hållbar it. Vi stävar efter att uppfylla våra medarbetares, kunders, leverantörers och samhällets förväntningar på ett aktivt ansvarstagande gällande miljöfrågor.

 

Vill du veta mer?

Det behövs ett tydligt ledarskap för att förändra och utveckla en verksamhet. Med en tydlig strategi är möjligheterna stora att uppnå förväntad effekt och resultat.