2024-05-13

Generativ AI: Digital medarbetare

Från idé till lanserad tjänst inom ett kvartal. Tänk om alla konstant hade en personlig medarbetare vid sin sida som snabbt kunde svara på frågor kring interna dokument, som processer, rutiner och arbetsmallar. Ja, som en supersnabb expert på intranätet till exempel.

video

Så hur fungerar en digital medarbetare?

Jo låt oss till exempel säga att du har enorma mängder dokument som du vill plocka ut det viktigaste och mest relevanta ur, snabbt och utan att behöva läsa allt. Det kan en digital medarbetare hjälpa till med. Det är som att ha en väldigt rutinerad medarbetare tillgänglig för frågor när du behöver svaren fort.

Generativ AI löser problem och underlättar för medarbetare

Och varför är generativa AI värdefull för verksamheter oavsett bransch?
Jo därför att alla organisationer har en massa intern information som är viktig för medarbetarna. En digital medarbetare kan hjälpa sina kollegor att snabbare hitta relevant information, som i sin tur leder till tidsbesparing och högre kvalitet i arbetet.

Vinster med en digital medarbetare

Gemensamma rutiner och arbetssätt blir som viktigast när medarbetarna sitter utspridda på olika kontor och inte minst för nyanställda, då kan en digital medarbetare vara ovärderlig för att inte fastna i arbetet.

”Dom stora vinsterna med projektet är framför allt att alla våra medarbetare har mycket lättare och snabbare tillgång till all vår interna kunskap. För Fastighetssnabben så gör ju det att vi har en kortare upplärningsperiod för medarbetare som snabbare kommer igång och kan börja leverera det som vi har avtalat med kund, kunderna får i sin tur en jämnare leverans”.  
Robin Eklöv, chef för it och verksamhetsutveckling på Fastighetssnabben.

Fastighetssnabben har tillsammans med Atea på bara ett kvartal gått från idé till färdig produkt inom generativ AI och tar nu nästa steg i sin AI resa mot en ännu vassare organisation.

”Det här har helt klart gett mersmak, och att vi vill jobba mer med AI i framtiden”
Ann-Sofie Holmgren, kvalitets- och miljöansvarig på Fastighetssnabben.

Vill du skapa ett större mervärde med hjälp av AI i din verksamhet, och ta den till nästa nivå?

Lär dig mer om artificiell intelligens (AI) här.