Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Välfärdsteknik
VR informationshantering äldreomsorg Data och analys

Förhöjd livskvalitet med Virtual Reality inom äldreomsorgen

Låt en vårdtagare få uppleva platser de tidigare besökt eller rogivande upplevelser genom virtual reality. En person som är demenssjuk eller som av någon anledning har svårt att komma ut får en höjd livskvalitet genom effekterna av en VR-upplevelse. Det öppnar upp för nya samtal om minnen och tidigare upplevelser.

Ny teknik öppnar upp för nya möjligheter

I vår lösning är miljöerna blandade, d.v.s. en del är i 360-formatet och andra dataanimerade. Upplevelserna för äldreomsorgen är anpassad för målgruppen.

I paketeringen ingår en 360-kamera där man kan spela in egna filmer med personliga platser för att möta de äldres särskilda önskemål och behov.

Man kan lätt gå från en individuell upplevelse till en gemensam genom att dela och visa det den äldre ser på en bildskärm. Det ger ofta en ny nivå av gemenskap och nya samtalsämnen.

Med proaktiv övervakning ser vi till att datorn fungerar. Om ett problem uppstår, kan vi agera innan problemet blir akut. Uppdateringar släpps frekvent från mjukvarutillverkarna. Klienten är alltid uppdaterad med de uppdateringarna.

Säkert

Vi säkerställer att din dator är säker. Om datorn smittas med virus kommer viruset att hamna in karantän och automatiskt rapportera detta till oss.

Målgrupp

Äldreomsorgen och andra vård och omsorgsboenden där man vill uppnå ökad livskvalitet för vårdtagare som har svårt att komma ut i nya miljöer. Det här är en tjänst som går att anpassa för alla typer av personligheter och förmågor.

Nyttan för dig

  • Enkelhet - ingen teknisk kompetens krävs
  • Förhöjd livskvalitet för målgruppen
  • Upplevelse för individen samt för gruppen
  • Trygg och säker lösning

Tjänsten innehåller

  • Support och proaktiv övervakning
  • Dator, skärm, VR-headset med tillbehör, högtalare, 360 kamera, hantering och uppdatering av plattformen, färdiganpassade VR-upplevelser för målgruppen, fodral/väska, justerbart pannband

  • Antivirus

  • Försäkring

Oavsett teknisk kompetens kan alla starta upp en VR-upplevelse. Med en enkel knapptryckning startar du upplevelsen och tar på VR-glasögonen. Med en knapptryckning stänger du av upplevelsen och tar av VR-glasögonen

Möjligheten att på ett enkelt sätt skapa egna VR-filmer finns då det ingår en 360-kamera. Tack vare den inbyggda mjukvaran görs filmerna om till VR-filmer.

En upplevelse för gruppen. Då VR-glasögonen är kopplad till en skärm kan flera följa och se vad användaren upplever och samtala efteråt.

Forskningen har gjort och görs just nu där man redan nu ser effekterna utav sänkta orosnivåer, höjd livskvalitet samt lindring av demenssjuka.

Äldre kvinna sitter i rullstol med VR glasögon på sig

I Vinslöv tar VR plats på äldreboendet

Tillbaka till Välfärdsteknik
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer