Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Nyheter
Nyhet2022-06-20

Tomas Danebäck ny platschef på Atea i Gävle

Från lyxchoklad till it-lösningar. Tomas Danebäck lämnar sitt jobb som regionchef för Lindt & Sprüngli och blir Ateas nya platschef i Gävle. Han ska bidra till Ateas lokala expansion framöver.
Tomas Danebäck

I uppdraget som platschef ingår bland annat att få lokalkontoret att växa. I dag arbetar 45 personer på Atea i Gävle.

– Vi vill att Ateas position ska stärkas ytterligare lokalt, och vi kommer att utöka den duktiga kompetens som redan finns på kontoret. Behovet av cybersäkerhet, välfärdslösningar och smarta hybrida arbetsplatser är enormt, och kommer att öka framöver, säger Tomas Danebäck.

Om Tomas

Ålder: 35
Familj: Fru, en son och en hund
Intressen: Innebandy (Tomas har spelat för Gävle GIK) och en rad andra sporter. Även ett stort matintresse.
Personligt IT-hack: ”Se till att hålen alltid är uppåt på den klassiska usb-stickan då den sätts in i datorn. Så slipper man vrida och vända på stickan för att få i den. Har du tänkt på det en gång, behöver du aldrig göra fel igen.”

De senaste åtta åren har Tomas Danebäck bidragit till framgångarna för chokladtillverkaren Lindt & Sprüngli på godishyllorna. När han nu byter bransch gör han det från en tjänst som regionchef i Norden.

– På Atea kommer jag att lägga mycket fokus på att bygga långsiktiga relationer, där vi lyssnar mycket och skapar förståelse kring hur kunderna kan effektivisera och utvecklas med hjälp av det bästa inom it. Som platschef vill jag också göra vad jag kan för att Atea Gävle ska bli den bästa Atea-arbetsplatsen i landet, säger Tomas Danebäck.

”På Atea kommer jag att lägga mycket fokus på att bygga långsiktiga relationer”

— Tomas Danebäck
Platschef Gävle

Han påbörjade sin nya tjänst den 1 juni, i en ny bransch som fascinerar honom. I privatlivet gillar han att dra nytta av ny teknik i stort och smått:

– Jag gillar när tekniken gör vardagen enklare. Hemma har jag exempelvis en utomhusbelysning som styrs via wifi så att den automatiskt följer solens uppgång och nedgång.

Tomas Danebäck
Tomas Danebäck Platschef