Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2022-01-17

Team Atea växlar upp med fler friidrottsförebilder

Team Atea får en ny laguppställning – och utökas för första gången sedan Atea började sponsra Svensk Friidrott 2007. In i laget kliver tre unga framtidslöften och förebilder: Suldan Hassan (på medel- och långdistans), Vanessa Kamga (diskus), Maja Åskag (längd och tresteg).
Team Atea

– Vår satsning på friidrotten har varit en viktig del i vårt samhällsengagemang och lagbygge länge, och kommer att spela en ännu större roll framöver genom ett nytt initiativ vi kommer presentera senare i vår, säger Mia Nyqvist, sponsringsansvarig på Atea.

Tanken med den nya laguppställningen är att den ännu mer ska spegla vad Atea står för.

– På Atea mixar vi seniora och juniora medarbetare med olika förmågor, bakgrund och perspektiv för att vi ska bli bättre tillsammans. Alla är både talangfulla och väldigt inspirerande, och vi vill stötta dem på deras resa och i deras fortsatta utveckling, säger Mia Nyqvist.

Tre starka individer

Suldan Hassan, Vanessa Kamga och Maja Åskag är handplockade för sina personligheter och drivkraft både på och vid sidan av friidrottsarenan.

– De är alla tre fantastiska personer, både starka och ödmjuka och brinner för samma frågor som oss när det kommer till samhällsengagemang.

Därmed passar de in perfekt tillsammans med de andra i laget; diskuskastaren Daniel Ståhl, och längdhopparna Khaddi Sagnia och Thobias Montler. (Höjdhopparen Sofie Skoog är inte längre kvar i Team Atea sedan hon avslutat sin friidrottskarriär (läs vår intervju med henne om tiden med Atea här).

– Vi är väldigt stolta över Team Atea. De är alla valda av en anledning. De är fina ambassadörer och förebilder som inspirerar både oss och andra.

Ett långsiktigt partnerskap

Atea är Nationell Partner och Officiell it-partner till Svensk Friidrott. Samarbetet har i år pågått i 15 år. Tidigare deltagare i Team Atea har genom åren varit Linus Thörnblad (höjd), Emma Green (höjd), Jessica Samuelsson (mångkamp), Johan Wissman (sprint), Yannick Tregaro (coach), Mustafa Mohamed (långdistans), Moa Hjelmer (sprint), Nadja Casadei (mångkamp), Daniela Lincoln Saavedra (längd).

Mer om Team Atea och vår sponsring.