Hoppa till huvudinnehåll

Är du Ateas nästa management trainee?

Som Management Trainee hos oss ges man en unik möjlighet att komma in i vår verksamhet och utvecklas tillsammans med oss. Under traineeperioden kommer man spendera tid på flera olika avdelningar för att få en bred insyn i bolaget och för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att lära känna Atea från insidan. Målsättningen med programmet är att utveckla framtidens ledare på Atea. Bakgrunden för våra traineer är att dom nyutexaminerade med minst 180 hp + max 2 års arbetslivserfarenhet.

För att guida traineerna i sitt dagliga arbete finns en modulägare och fadder på respektive modul, samt en mentor för den långsiktiga coachningen.

När traineeperioden lider mot sitt slut beror den fasta placering dels på inriktning hos respektive trainee samt var det finns möjligheter. Perioden är under 10 månader med start i mitten av augusti varje år. Alla traineer har en fast anställning från dag ett.

Vid frågor kring vårt traineeprogram, kontakta Sara Ångström. Rekryteringen är CV-lös. 

Ansökan för traineeprogrammet 2024/2025 är nu stängd. 

Högst upp från vänster: Antonia Johansson och Irma Ekdahl

Nedre rad från vänster: Tove Danielsen och Filippa Åkesson

”Som trainee på Atea ges man en unik möjlighet att få inblick i Ateas olika affärsområden och enheter, nätverka med kunniga kollegor runt om i bolaget och bjudas in i dialoger på ledningsnivå. Under programmet står personlig och professionell utveckling i fokus när man i en stöttande och varm företagskultur får ta sig an utmanande och lärorika uppdrag från bolagets olika verksamhetsområden. Genom att få driva varierade projekt varvat med utbildning i intressanta områden och coachning från erfarna ledare ges man chans att utveckla sitt ledarskap, problemlösningsförmåga och andra kompetenser baserat på sina egna uppsatta mål. Genom att redan från start få ett stort ansvar och förtroende i rollen så lyckades traineeprogrammet överträffa mina höga förväntningar. Min tid som trainee var definitivt utmanande och samtidigt otroligt utvecklande, lärorik och rolig!”

Jennifer Sturedahl, fd Trainee, idag intern projektledare på Atea.

Inriktningar

Det finns fyra inriktningar på årets traineeprogram; mjukvara & moln, hållbar livscykelhantering av it, försäljning & upphandling och hållbarhet. Du väljer vilken av inriktningarna du vill söka i urvalsfrågorna när du ansöker. Två av fem moduler består av vald inriktning och efter genomfört traineeår fortsätter du din resa på Atea i en roll inom inriktningen.

Mjukvara & moln 

Software, Cloud & Services är en nationell affärsenhet och består av 180 personer med team inom försäljning, cloud transformation, software asset management, service & support och customer success.

Enheten jobbar tillsammans mot en gemensam vision; att skapa det enklaste sättet att köpa, hantera och optimera mjukvara, molntjänster och serviceavtal. Det handlar om att hjälpa kunderna under hela livscykeln, ge våra kunder tillgång till rätt produkter, lösningar och tjänster och hjälpa våra kunder få maximal nytta av gjorda investeringar.

Med inriktningen mjukvara & moln kommer två av dina moduler vara på enheten Software, cloud & technical services. Efter genomfört traineeår fortsätter du din resa på Atea i en roll inom enheten. 

Läs mer om mjukvara & moln på Atea.

Hållbar livscykelhantering av it 

Atea Hardware Services är en nationell affärsenhet och består av 240 medarbetare inom erbjudandeutveckling, inköp, e-handel, hårdvaruservice, kundtjänst m.fl. Behovet av digitala verktyg ökar ständigt. Det innebär att Ateas tjänster, roll som värdeskapande partner och nav i våra kunders produktförsörjning är viktigare än någonsin.

Att bygga Sverige med it handlar inte endast om att erbjuda nyttan och digitaliseringens fördelar för att bli effektiv och konkurrenskraftig. Det innebär också att säkerställa cirkulära och klimatsmarta flöden som möjliggör en hållbar hantering av all it i en verksamhet. Det är fundamentet för hållbara medarbetare, en hållbar ekonomi och ett hållbart klimat.

Efter genomfört traineeår blir du en del av Atea Hardware Services ansvar att bygga framtidens lösningar och erbjudande för en optimal hållbar livscykelhantering av it.

Läs mer om hållbar livscykelhantering här

 

Hållbarhet

På Atea arbetar vi med hållbarhet ur tre perspektiv; medarbetare, affärer och samhälle. Som den största it-leverantören i Norden har vi ett ansvar att driva övergången till en hållbar och cirkulär it-bransch och en klimatneutral framtid genom informationsteknologi.  Atea Sveriges hållbarhetsavdelning har i uppdrag att driva denna förflyttning genom våra kunders och partners initiativ, samt att säkerställa att Atea som organisationen har rätt förutsättningar för denna förflyttning genom förändringsledning, utbildning, processer, uppföljning och kommunikation.

I Sverige är vi sju personer på hållbarhetsavdelningen, med olika specialistkompetenser och fokusområden. Det finns en stark samverkan med hållbarhetsteamen i resten Atea-koncernen.

Med inriktningen hållbarhet kommer två av dina moduler vara på hållbarhetsavdelningen. Efter genomfört traineeår fortsätter du din resa på Atea i en roll inom enheten.

Läs mer om våra gemensamma mål, arbetssätt och framsteg här.

Försäljning & Upphandling

Det är kontoret i Stockholm, Uppsala och Södertälje som skapar Region Stockholm på Atea. Totalt är vi 300 medarbetare, som är allra närmast våra kunder inom både privat och offentlig sektor. Vårt primära uppdrag är att bära ut Ateas erbjudanden och kompetens till befintliga och nya kunder. Ateas erbjudandeportfölj är stor, och det finns oändliga möjligheter att utveckla och skapa nya partnerskap med spännande verksamheter.

Regionen är uppdelad i flera avdelningar, varav privat och offentlig marknad kommer vara det primära fokuset som trainee.

Med inriktningen försäljning & upphandling kommer två av dina moduler vara på region Stockholm. Efter genomfört traineeår fortsätter du din resa på Atea i rollen som kundansvarig eller affärsprojektledare inom regionen.

Läs mer om region Stockholm här.

 

Din karriär på Atea

Under traineeperiodens 10 månader kommer du att dela din tid mellan Ateas olika affärsområden och regioner och därefter påbörja din resa mot att bli en av våra stjärnor. Som trainee skapar du ett kontaktnät inom Atea och på så sätt marknadsför du dig och dina kunskaper.

Om traineeåret

Under året roterar du på fem affärsområden, varav två är kopplade till din valda inriktning. Mellan modulerna har du tillsammans med de andra traineerna caseveckor, självstudier, mentorsbesök och VD-dagar. När traineeperioden lider mot sitt slut beror din nästa roll på din inriktning och dina ambitioner, men även var det finns möjligheter.

Tidsplan för rekrytering 2024

7 januari: Sista ansökningsdag.

9 januari: Tester skickas ut. 

14 januari: Sista dagen för att genomföra tester. 

17 januari: Bokningar av intervjuer påbörjas. 

6 februari: Assessmentdag på Ateas kontor i Kista. 

Möt våra traineealumner som arbetar inom inriktningarna

Emelie Rörqvist
Emelie Rörqvist, försäljning och upphandling
Linda Jivsäter, hållbarhet
Eleonore Höddelius
Eleonore Höddelius, mjukvara och moln
Emilia Kaufeldt
Emilia Kaufeldt, mjukvara och moln
Aron Goitom, försäljning och upphandling
Jenny Areback, Trainee 2020/2021
Jenny Areback, hållbar livscykelhantering
Atea Topp 10 Traineeprogram 2022

Atea i topp 10

Karriärföretagens ambassadörsnätverk har röstat fram de 10 mest attraktiva Traineeprogrammen bland Sveriges samtliga Karriärföretag - för andra året i rad. De svarande har fått välja de tre traineeprogram som de upplever som mest attraktiva av samtliga potentiella program.   

Karriärföretagens ambassadörsnätverk består av aktiva studenter på Sveriges samtliga universitet.   

"Vi har länge sett ett stort behov ifrån studenter att få en bra sammanställning över vilka traineeprogram som finns att söka och vilka som är attraktivast - därför är det glädjande och värdefullt för oss att få presentera denna lista", säger Oliver Jensin CMO på Karriärföretagen.

Våra traineers resor på Atea

Sara Ångström, Marknadskommunikatör

Sara Ångström, Program Manager

”Om du är en person som gillar en hög inlärningstakt, tempo och att bli utmanad så är Ateas traineeprogram något för dig”

Varför ska man söka till Ateas traineeprogram?

Om du är en person som gillar en hög inlärningstakt, tempo och att bli utmanad så är Ateas traineeprogram något för dig. Du får möjlighet att sätta på dig ett par väldigt stora skor och sakta växa in i dem under fyra varierande moduler. Ju mer du ger under året, desto mer får du tillbaka.

Om du får välja en lärdom från din traineeperiod vad skulle det vara?

För mig var det ett uppvaknande kring hur viktigt det är med livscykelhantering av it-produkter. Tidigare var jag en person som samlade på gamla teknikgrejer av nostalgiska skäl. Idag jobbar jag med att få fler att göra samma uppvaknande som jag. 

Vad är det bästa med Atea?

Kulturen, människorna och händelserna. Det är alltid någonting nytt på gång som utmanar!

 

Carl

Carl Almgren, Affärsprojektledare

”Jag tycker om att vinna i alla sammanhang - men det jag älskar, det jag verkligen brinner för, är att vinna tillsammans. Det bästa med Atea är laget.”

Hur nätverkar du med nuvarande och gamla traineer?

För ungefär tre år sen flyttade jag från Stockholm tillbaka till mitt Umeå (vilket är en annan fantastisk fördel med Atea, att vi finns på så många orter).

Trots flytten träffar jag regelbundet gamla och nya traineer. Vi har ett gemensamt trainee-nätverk där vi regelbundet träffas där jag är med så ofta jag bara kan, antingen på plats eller digitalt.

Vilken nytta har du haft av traineeprogrammet i dina andra roller på Atea?

Kontakter, kontakter & ännu mer kontakter. Tack vare alla avdelningar och människor jag fått nöjet att bekanta mig med under traineeprogrammet så har det, oavsett roll, varit lätt att orientera sig i en stor organisation.

Vad är det bästa med Atea?

Jag tycker om att vinna i alla sammanhang - men det jag älskar, det jag verkligen brinner för, är att vinna tillsammans. Det bästa med Atea är laget.

 

Jakob Ingvarson, Projektledare f d Trainee

Jakob Ingvarson, Projektledare

”Vi har även ett alumni traineenätverk där vi workshopar några gånger per år.”

Du hade en mentor under din traineeperiod. På vilket sätt var det värdefullt?

Det var värdefullt att få ledningsperspektivet på olika frågor om organisationen som man undrade över och att få detta på en kontinuerlig basis dessutom. Det var även värdefullt att få hjälp med retorik i presentationer, tips inför business case och synen på ledarskap.

Kan du nämna något extra roligt projekt du fick jobba med under din traineeperiod?

Efter några veckor fick jag ansvaret för att skapa en utbildning för en ny erbjudandestruktur där nio personer skulle spela in varsin film. Jag fick då agera delvis projektledare, samordnare, manusförfattare och inspelningsledare med ett filmteam vilket allt som allt innebar en stor variation.

Hur nätverkar du med nuvarande och gamla traineer?

Många luncher och snack vid kaffeautomaten men har också blivit lite padel och någon AW. Vi har även ett alumni traineenätverk där vi workshopar några gånger per år.

 

Sara Vitmosses resa på Atea

Sara Vitmosse, RPA Specialist

”På Ateas traineeprogram får man en bra start efter utbildningen, ett fantastiskt fint nätverk och möjligheten till att se fler karriärvägar än man kan tänka sig från början.”

Varför ska man söka till Ateas traineeprogram?

På Ateas traineeprogram får man en bra start efter utbildningen, ett fantastiskt fint nätverk och möjligheten till att se fler karriärvägar än man kan tänka sig från början. Jag hade aldrig sett mig i rollen som RPA Specialist eller nu erbjudandeansvarig för ett område som jag inte tidigare kände till eller som inte ens var etablerat här när jag började på Atea.

Kan du nämna något extra roligt projekt du fick jobba med under din traineeperiod?

Arbetet med satsningsområdet Äldreomsorg.

Vilken nytta har du haft av traineeprogrammet i dina andra roller på Atea?

Nätverket jag byggt upp under traineeperioden, kontakten med ledningsgruppen och kunskapen om Atea och hur man kan orientera sig i företaget har varit till stor nytta i det mesta. Man får också möjligheten att visa vad man går för vilket öppnar upp dörrar.

 

Kontakta mig vid frågor

Sara Ångström
Sara Ångström
Program Manager