Hoppa till huvudinnehåll
Tillbaka till Karriär

Traineeprogram på Atea

Som Management Trainee hos oss ges man en unik möjlighet att komma in i vår verksamhet och utvecklas tillsammans med oss. Under traineeperioden kommer man spendera tid på flera olika avdelningar för att få en bred insyn i bolaget och för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att lära känna Atea från insidan. Målsättningen med programmet är att utveckla framtidens ledare på Atea. Bakgrunden för våra traineer är att dom nyutexaminerade med minst 180 hp + max 2 års arbetslivserfarenhet.

För att guida traineerna i sitt dagliga arbete finns en modulägare och fadder på respektive modul, samt en mentor för den långsiktiga coachningen.

När traineeperioden lider mot sitt slut beror den fasta placering dels på inriktning hos respektive trainee samt var det finns möjligheter. Perioden är under 10 månader med start i mitten av augusti varje år. Alla traineer har en fast anställning från dag ett.

Vid frågor kring vårt traineeprogram, kontakta Sara Ångström.

Traineer 2021

Från vänster: Leo Ullemar Loenbom, Emelie Rörqvist, Hugo Nykander och Jennifer Sturedahl

"Som managementtrainee på Atea erbjuds man en unik möjlighet att utvecklas, både på ett professionellt och personligt plan. Som trainee får du ständigt inblick i nya områden, möter intressanta kollegor och får möjlighet att delta i verksamhetsstyrande diskussioner genom att inkluderas i samtliga delar av Ateas verksamhet. Det är extremt lärorikt och innebär att man ständigt utmanar sig själv. Redan från start ges man möjlighet att driva projekt, utveckla sitt ledarskap och förbättra sin problemlösningsförmåga i en mycket familjär och stöttande företagskultur. Att vara trainee på Atea har utan tvekan varit en av de mest lärorika och utmanade uppgifterna jag tagit mig an"

Caroline Fritz, fd Trainee, idag intern projektledare på Atea.

Atea i topp 10

Karriärföretagens ambassadörsnätverk har röstat fram de 10 mest attraktiva Traineeprogrammen bland Sveriges samtliga Karriärföretag. De svarande har fått välja de tre Traineeprogram som de upplever som mest attraktiva av samtliga potentiella program.   

Karriärföretagens ambassadörsnätverk består av aktiva studenter på Sveriges samtliga universitet.   

"Vi har länge sett ett stort behov ifrån studenter att få en bra sammanställning över vilka traineeprogram som finns att söka och vilka som är attraktivast - därför är det glädjande och värdefullt för oss att få presentera denna lista", säger Oliver Jensin CMO på Karriärföretagen.

Din karriär på Atea

På traineeprogrammet påbörjar du din resa mot att bli en av våra stjärnor inom försäljning, it-arkitektur, projektledning eller systemutveckling. Oavsett inriktning så vill vi att du har drivet och vill vara med och bygga Sverige med it.

Ansökan är stängd för 2022 års traineeansökan.

Våra Traineers resor på Atea

Sara Ångström, Marknadskommunikatör

Sara Ångström, Program Manager

”Om du är en person som gillar en hög inlärningstakt, tempo och att bli utmanad så är Ateas traineeprogram något för dig”

Varför ska man söka till Ateas traineeprogram?

Om du är en person som gillar en hög inlärningstakt, tempo och att bli utmanad så är Ateas traineeprogram något för dig. Du får möjlighet att sätta på dig ett par väldigt stora skor och sakta växa in i dem under fyra varierande moduler. Ju mer du ger under året, desto mer får du tillbaka.

Om du får välja en lärdom från din traineeperiod vad skulle det vara?

För mig var det ett uppvaknande kring hur viktigt det är med livscykelhantering av it-produkter. Tidigare var jag en person som samlade på gamla teknikgrejer av nostalgiska skäl. Idag jobbar jag med att få fler att göra samma uppvaknande som jag. 

Vad är det bästa med Atea?

Kulturen, människorna och händelserna. Det är alltid någonting nytt på gång som utmanar!

 

Carl

Carl Almgren, Affärsprojektledare

”Jag tycker om att vinna i alla sammanhang - men det jag älskar, det jag verkligen brinner för, är att vinna tillsammans. Det bästa med Atea är laget.”

Hur nätverkar du med nuvarande och gamla traineer?

För ungefär tre år sen flyttade jag från Stockholm tillbaka till mitt Umeå (vilket är en annan fantastisk fördel med Atea, att vi finns på så många orter).

Trots flytten träffar jag regelbundet gamla och nya traineer. Vi har ett gemensamt trainee-nätverk där vi regelbundet träffas där jag är med så ofta jag bara kan, antingen på plats eller digitalt.

Vilken nytta har du haft av traineeprogrammet i dina andra roller på Atea?

Kontakter, kontakter & ännu mer kontakter. Tack vare alla avdelningar och människor jag fått nöjet att bekanta mig med under traineeprogrammet så har det, oavsett roll, varit lätt att orientera sig i en stor organisation.

Vad är det bästa med Atea?

Jag tycker om att vinna i alla sammanhang - men det jag älskar, det jag verkligen brinner för, är att vinna tillsammans. Det bästa med Atea är laget.

 

Sara Vitmosses resa på Atea

Sara Vitmosse, RPA Specialist

”På Ateas traineeprogram får man en bra start efter utbildningen, ett fantastiskt fint nätverk och möjligheten till att se fler karriärvägar än man kan tänka sig från början.”

Varför ska man söka till Ateas traineeprogram?

På Ateas traineeprogram får man en bra start efter utbildningen, ett fantastiskt fint nätverk och möjligheten till att se fler karriärvägar än man kan tänka sig från början. Jag hade aldrig sett mig i rollen som RPA Specialist eller nu erbjudandeansvarig för ett område som jag inte tidigare kände till eller som inte ens var etablerat här när jag började på Atea.

Kan du nämna något extra roligt projekt du fick jobba med under din traineeperiod?

Arbetet med satsningsområdet Äldreomsorg.

Vilken nytta har du haft av traineeprogrammet i dina andra roller på Atea?

Nätverket jag byggt upp under traineeperioden, kontakten med ledningsgruppen och kunskapen om Atea och hur man kan orientera sig i företaget har varit till stor nytta i det mesta. Man får också möjligheten att visa vad man går för vilket öppnar upp dörrar.

 

Jakob Ingvarson, Projektledare f d Trainee

Jakob Ingvarson, Projektledare

”Vi har även ett alumni traineenätverk där vi workshopar några gånger per år.”

Du hade en mentor under din traineeperiod. På vilket sätt var det värdefullt?

Det var värdefullt att få ledningsperspektivet på olika frågor om organisationen som man undrade över och att få detta på en kontinuerlig basis dessutom. Det var även värdefullt att få hjälp med retorik i presentationer, tips inför business case och synen på ledarskap.

Kan du nämna något extra roligt projekt du fick jobba med under din traineeperiod?

Efter några veckor fick jag ansvaret för att skapa en utbildning för en ny erbjudandestruktur där nio personer skulle spela in varsin film. Jag fick då agera delvis projektledare, samordnare, manusförfattare och inspelningsledare med ett filmteam vilket allt som allt innebar en stor variation.

Hur nätverkar du med nuvarande och gamla traineer?

Många luncher och snack vid kaffeautomaten men har också blivit lite padel och någon AW. Vi har även ett alumni traineenätverk där vi workshopar några gånger per år.

 

Sara Sahlquists resa på Atea

Sara Sahlquist, Kompetensansvarig

”Den största nyttan skulle jag säga är det breda nätverket man skapar i olika delar av organisationen.”

Du hade en mentor under din traineeperiod. På vilket sätt var det värdefullt?

På många sätt, på våra veckovisa möten kunde jag bolla tankar och funderingar kring mina projekt, Ateas avdelningar och strategiska utmaningar. Min mentor var även en stor hjälp i att navigera Ateas stora och komplexa organisation. När jag under mina projekt behövde insikter inom något område fick jag, förutom att bolla med honom, direkt ett gäng andra personer som jag kunde prata med.

Dessutom fick jag insikt i ledarskapsarbetet som regionschef och möjlighet att få insikt och skapa ett nätverk i Mitt-regionen, vilket är till stor nytta i min nuvarande roll som kompetensansvarig på Information Management.

Kan du nämna något extra roligt projekt du fick jobba med under din traineeperiod?

Som en del av traineenätverket fick vi ett uppdrag av vår VD att kolla på möjligheterna med AI. Det hela mynnade ut i en förstudie tillsammans med två andra tidigare traineer som avslutades med att pitcha vår idé och vårt business case för svenska ledningsgruppen.

Vilken nytta har du haft av traineeprogrammet i dina andra roller på Atea?

Den största nyttan skulle jag säga är det breda nätverket man skapar i olika delar av organisationen. Förståelsen för verksamheten, hur allt hänger ihop och vem man ska prata med om en viss fråga gör att man mer effektivt kan Driva projekt självständigt och ta tag i saker.

 

Tillbaka till Karriär