Navigera vidare till startsidan Navigera vidare till sökrutan
Language
Chatt
Offline
Ingen operatör är för närvarande tillgänglig. Vi har tyvärr begränsad bemanning idag pga sjukdom.
Chatten är bemannad vardagar mellan kl 08.00-17.00 CET. Övriga tider har du möjlighet att lägga ett meddelande till Kundtjänst nedan.
Ny kund
Chatt
Offline
Ingen operatör är för närvarande tillgänglig. Vi har tyvärr begränsad bemanning idag pga sjukdom.
Chatten är bemannad vardagar mellan kl 08.00-17.00 CET. Övriga tider har du möjlighet att lägga ett meddelande till Kundtjänst nedan.

Trendspaning för datorskärmar 2024

Philips Trendspaning: Vad kan vi se framemot 2024?

I den ständigt föränderliga världen av teknologi är Philips en monitortillverkare som ständigt strävar efter att vara i spetsen för att forma framtidens arbetsplats och användarupplevelse.

Johan Edeheim & Sebastian Lautcherbach, säljchef för Danmark och Sverige respektive Norge och Finland guidar har gett sin syn på det som komma skall. När vi nu inleder 2024 tar vi ett djupdyk in i de senaste trenderna och innovationerna som präglar monitorbranschen. Från banbrytande lösningar för att minimera kompatibilitetsproblem till avancerade skyddsåtgärder för ögonhälsan, och ökad prestanda med högre uppdateringsfrekvenser. Läs vidare och följ med när vi utforskar de spännande förändringarna som formar skärmteknologins framtid. 


1. Ökad efterfrågan på monitorer med inbyggd docka:

  • Utmaning: Kompatibilitetsproblem mellan olika tillverkares enheter.
  • Lösning: Philips introducerar plattformar med centraliserad uppdatering och konfiguration för att minimera påverkan och säkerställa kompatibilitet.

Med en växande efterfrågan på monitorer som erbjuder inbyggda dockningsstationer, har en ny utmaning framkommit: kompatibilitetsproblem mellan olika tillverkares enheter. För att adressera detta och minimera påverkan under skärmens livslängd har Philips lanserat plattformar som möjliggör centraliserad uppdatering och konfiguration inom organisationer.


Pasi Välimaa - Lenovo

Johan Edeheim
Sales manager
Philips

Niclas Ullman - Atea

Sebastian Lauterbach
Sales manager
Philips

2. TÜV EyeSafe Standard för ögonskydd:

  • Utveckling: Philips implementerar TÜV EyeSafe som standard på stora skärmar.
  • Fördel: Low blue filter integrerat i bakgrundsbelysningen för ögonskydd utan att påverka grafiken.

Ett av de kända problemen med skärmar är den potentiella skadliga effekten av blått ljus. Philips har redan infört "low blue"-läge på sina B2B-monitorer, men under 2024 introducerar vi TÜV EyeSafe-standarden. Det innebär att det låga blå filtret nu är inbyggt i bakgrundsbelysningen, vilket inte bara skyddar ögonen utan också bevarar grafikens kvalitet.

3. Högre uppdateringsfrekvens  minskad ögonbelastning:

  • Förändring: Standarden för B2B-monitorer höjs från 60Hz till 75Hz, på väg mot 100Hz.
  • Fördel: Minskad irritation och trötthet för användare som arbetar långa timmar framför skärmen.

För att minska ögonbelastning för användare som tillbringar långa timmar framför skärmen ska uppdateringen av B2B-monitorer höjas från den tidigare standarden på 60Hz till 75Hz och kommer under året att röra sig mot 100Hz. Detta markeras som ett betydande steg för att förbättra användarupplevelsen och samtidigt värna om våra ögons hälsa.4. USB4 Monitorer för ökad överföringskapacitet:

4. USB4 Monitorer för ökad överföringskapacitet:

  • Innovation: De första USB4 monitorerna för B2B-marknaden lanseras.
  • Fördel: Ökad överföringskapacitet för att undvika känslighet vid anslutning av olika enheter till monitorhubben.

När det gäller USB-C-monitorer, som vanligtvis har legat på versioner som 3.1 eller 3.2 (HBR3), förväntas 2024 introducera de första "enklare" USB4-monitorerna för B2B-marknaden. Detta innebär en ökad överföringskapacitet och gör hubben i monitorerna mindre känslig för anslutna enheter.

5. Thunderbolt 4 (TB4) Revolution:

  • Ökad integrering: TB4 blir standard i allt fler laptops och monitorer och erbjuder striktare reglering jämfört med USB-C, vilket garanterar bättre kompatibilitet mellan enheter.
  • Fördel: 40 Gigabit bandbredd för förbättrad kvalitet och prestanda inom audio, video och nätverk jämfört med USB-C 3.x samt ökad tillförlitlighet och säkerhet i enhetsinteraktioner.


Under 2024 förväntas USB4-monitorer göra sin entré på B2B-marknaden, och detta markerar en betydande övergång från de tidigare standardversionerna 3.1 eller 3.2 (HBR3) hos USB-C-monitorer. Denna uppgradering öppnar upp för en ökad överföringskapacitet och samtidigt gör hubben i monitorerna mindre känslig för anslutna enheter. En annan framstående utveckling är införandet av Thunderbolt 4 (TB4) som blir allt mer integrerat i laptops och monitorer på marknaden. TB4 erbjuder en avsevärd ökning av bandbredden jämfört med USB-C och därigenom möjliggör förbättrad kvalitet och prestanda inom områden som audio, video och nätverk. Dess strikta reglering skapar också en tillförlitlig användarupplevelse, något som USB-C tidigare stött på svårigheter med att säkerställa.