Navigera vidare till startsidan Navigera vidare till sökrutan
Language
Chatt
Offline
Ingen operatör är för närvarande tillgänglig. Vi har tyvärr begränsad bemanning idag pga sjukdom.
Chatten är bemannad vardagar mellan kl 08.00-17.00 CET. Övriga tider har du möjlighet att lägga ett meddelande till Kundtjänst nedan.
Ny kund
Chatt
Offline
Ingen operatör är för närvarande tillgänglig. Vi har tyvärr begränsad bemanning idag pga sjukdom.
Chatten är bemannad vardagar mellan kl 08.00-17.00 CET. Övriga tider har du möjlighet att lägga ett meddelande till Kundtjänst nedan.

Atea - Framtidsjobben

AI och automatisering blir den största förändringen under vår livstid. Hybridarbete skapar obalans kring var, när och hur mycket vi jobbar. Företag i alla branscher måste framtidssäkra genom teknisk transformation — men vad betyder det egentligen?
I en serie artiklar och intervjuer med forskare och experter öppnar vi dörren till framtidens arbetsliv.
Häng med och lär dig redan idag det du måste veta imorgon.

Medarbetarna som får lönsamheten att lyfta 

Att vi mår bra på jobbet är inte bara trevligt för individen: det gynnar både företagets lönsamhet och hela världsekonomin. Vi delar höjdpunkter ur Gallups rapport 'State of the Global Workplace 2023' som avslöjar hur medarbetar-engagemanget styr företagens framgång, tillväxt och vinst.

Datadriven lönsamhet: Sluta samla — sök mönster!

Mångdubblad lönsamhet! En gräddfil till framtiden! Data är den nya oljan! Googla “datadriven” och du översköljs av superlativ. Att företag analyserar och baserar beslut på data framstår som ett genombrott i nivå med elektriciteten. Och lite så är det faktiskt.

Framtidens videomöte: en guldgruva i 3D

Hologram-deltagare, realtidsöverföring och AI-genererade mötesanteckningar. Framtidens videomöte är redan här.

Framtidens vård — grön och lönsam?

Framtidens sjukhus levererar vård som är högkvalitativ, patientsäker, effektiv och grön. Fossila bränslen fasas ut och engångsartiklar byts mot cirkulära. Digitala assistenter analyserar journaler och tech-jättar som Amazon gör gigantiska investeringar i primärvården. Katalysatorn? Teknik och it: SaaS, smart-tv, AI.

”AI kommer skapa enorma värden”  

Skenande arbetslöshet och teknologisk singularitet? Eller ökat välstånd och ljusnande framtid? Vi tittar närmare på hur AI, robotik och automatisering påverkar jobben och företagen.

VR, var god dröj

Virtual reality är framtiden, och den är här NU! Hört det förut? Prognoser om att VR alldeles strax kommer slå igenom på riktigt har haglat i minst 20 år. Så vart tog framtiden vägen? Hur länge måste vi vänta innan AR-glasögon vilar på var mans näsrygg — och vad ska vi ens ha tekniken till?

Mental balans en hake i hybridarbetet

Möjligheten att delvis jobba hemifrån har blivit en viktig fråga för många av oss, och visst finns det fördelar med ett flexibelt arbetssätt. Men hur påverkas vår mentala hälsa och välbefinnande?

Hybridarbete: Från ensamhet till självklarhet

Många företag väntar fortfarande på att allt ska återgå till det normala, med hela styrkan på plats. Men de anställda har redan skapat sig ett nytt normaltillstånd och har inga planer på att återvända. Klyftan mellan företagens krav på “face time” och medarbetarnas nya verklighet växer. Hur ser framtidens hybridarbete ut?

Är ni framtidssäkra? 

Företagets ledning kan ha stoppat huvudet i sanden. Eller så omfamnar de framtiden med hull och hår och planerar nästa konferensresa i Metaverse. Oavsett vilket, så har begreppet “digital transformation” definitivt studsat över mötesbordet. Så vad är det? Varför händer det nu? Vilka är målen, fallgroparna, och vad är ett framtidssäkert företag?

Framtidens it-säkerhet

Ransomware, lösenordsfiske, id-kapningar och intrång; i en värld där allt från datorer till eltandborstar är uppkopplade lurar faror överallt. Men vilka är de största hoten mot it-säkerheten? Vems är ansvaret? Och finns det faktiskt en lösning redan nu?