Laddar meny

Accelerera din karriär på Atea

Ateas Accelerateprogram är skapat för dig som gillar ett högt tempo, är nyfiken och vill lära dig mycket på kort tid.

Det är en riktig karriärsboost där deltagarna marineras i utbildning och affärsmannaskap

Peter Cadier
konsultchef på Atea

Som i många andra teknikföretag finns det på Atea ett behov av att rekrytera unga ambitiösa medarbetare som är hungriga, vill utvecklas och arbeta i ett professionellt bolag med framåtlut. I syfte att nå dessa unga medarbetare har Atea skapat Accelerateprogrammet. 

Detta är en sex månader lång utbildning där deltagarna blir inskolade som specialiserade konsulter på Atea. Tiden man går på programmet är som en provanställning, säger Peter Cadier. 

Krävs en stark vilja och nyfikenhet 

Programmet vänder sig primärt till studenter med en universitetsutbildning, men detta är inget krav. 

Det kan räcka med att ha rätt ambitioner och en vilja att lära sig mycket om marknaden på kort tid. Men it-branschen har ett högt tempo och du måste också ha en stark vilja och vara nyfiken. Vi är noga med vem vilka vi antar till programmet och antagningsprocessen är både gedigen och omfattande. Det är ett litet nålsöga man ska ta sig igenom, säger Peter Cadier. 

Johanna Nilsson är en av 12 personer som antogs till programmet i augusti. Hon är nu halvvägs igenom utbildningen och hon tycker att den har gett henne en fantastisk kick-start in i it-branschen.

Tidigare var jag butikschef på Lyko och innan dess har jag pluggat ledarskap och marknadsföring, så detta är verkligen en möjlighet att få kunskaper om branschen trots att jag inte hade någon tidigare direkt erfarenhet, säger hon. 

Möjlighet att skapa sin egen roll 

Under programmet varvas teori med praktik och Johanna har både fått träffa leverantörer som HP och IBM och lärt sig vad som förväntas av en medarbetare på Atea. 

Samtidigt som utbildningen är skräddarsydd med inplanerade teoretiska utbildningar som varvas med praktik och kundmöten så finns det förväntningar på oss som går utbildningen att driva sin egen utveckling, bygga sociala kontakter och själv skapa sin framtida roll, säger Johanna Nilsson. 

Vad tycker du är det bästa med programmet?

Det är en kickstart ini it-branschen och det har gett mig en möjlighet att bygga en framtid jag inte trodde var möjlig tidigare. 

Och vad tycker du om Atea som bolag? 

- Det är det bästa it-bolaget. Atea lever verkligen sina värderingar och sätter laget framför jaget. Det är en fantastisk sammanhållning här och det är jättekul. 

Peters råd till alla som är nyfikna och vill ansöka till Accelerateprogrammet är att hålla ögonen öppna. 

- Vi kör igång programmet i augusti varje år i samband med en kick-off, men ansökningsprocessen börjar redan under våren då vi lägger ut information på våra sociala medier och på atea.se. Vi kommer även ut på arbetsmarknadsdagar på universitetet då du får möjlighet att träffa oss och ställa frågor. Jag hoppas vi ses där.

Övre raden från vänster: Robin Johansson, Victor Nässlander, Olle Lövgren, Anton Arkstål, Tove Johansson, Tommy Blomberg. Nedre raden från vänster: Evelina Larsson, Lina Tillman, Johanna Nilsson, Linda Vuong, Hanna Sieverthson

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer