Kundvagn

Kundvagnen är tom

Language
Chatt
Offline
Ingen operatör är för närvarande tillgänglig. Vi har tyvärr begränsad bemanning idag pga sjukdom.
Chatten är bemannad vardagar mellan kl 08.00-17.00 CET. Övriga tider har du möjlighet att lägga ett meddelande till Kundtjänst nedan.
Ny kund
Chatt
Offline
Ingen operatör är för närvarande tillgänglig. Vi har tyvärr begränsad bemanning idag pga sjukdom.
Chatten är bemannad vardagar mellan kl 08.00-17.00 CET. Övriga tider har du möjlighet att lägga ett meddelande till Kundtjänst nedan.

Lenovo Infrastructure Solutions Group

Lenovo Infrastructure Solutions Group (ISG)

Lenovo Infrastructure Solutions Group (ISG) levererar smarta infrastrukturlösningar till organisationer av alla storlekar. Med vår teknik och erfarenhet utvecklar vi lösningar för smartare detaljhandel, tillverkning, städer, hälso- och sjukvård, ekonomi och mycket annat. Genom edge- och molnlösningar, dataanalys och artificiell intelligens samt Infrastructure-as-a-Service via TruScale levererar vi smartare teknik för alla.
Vill du veta mer kontakta gärna niclas.ullman@atea.se på Atea. 


Rackserver

Lenovos rackservrar erbjuder flexibilitet och effektivitet för att möta dina behov. De är utbyggbara och skalbara samtidigt som de kan hantera stor mängd data. Lenovos rackservrar är lämpade för medelstora till stora företag som förebereder sig för att skala upp och samtidigt behöver möta uppdragskritiska behov. Med fantastisk kvalite och pålitlighet är våra servrar en perfekt lösning för ditt företag.Tornserver

Lenovos tornservrar kombinerar kraftfull prestanda med energieffektiv design och passar både små och stora företag. Pålitliga, tysta och lätta att konfigurera gör att de är optimerade för kontorsmiljö. Hitta den lösningen som passar just dina behov och få den tillförlitlighet du förväntar dig av ett datacenter.Edge Computing

En stor del av all data som genereras idag skapas utanför datacentret i olika infrastrukturlösningar nära användarna t ex genom sensorer och på lokala servrar. Edge computing har därför utformats för att bearbeta data och analyser närmare användaren eller där datat genereras istället för centralt i datacentret. Fördelen med denna lösning är snabbare åtkomst av data, kortare beslutsprocesser och högre säkerhet. 

De flesta analytiker förutspår att edge computing är de område som kommer att växa allra mest inom branchen. IDC förutspår att 50% av all ny IT infrastruktur för företag kommer att finnas vid ”kanten” och inte i datacentret vid 2023.Lenovos Thinkedge portfölj innehåller flertalet produkter inom edge computing. Servrarna är robusta, säkra, lätta att installera och använda och klarar dessutom av olika typer av miljöförhållanden. Så oavsett vad du behöver så hittar vi den rätta lösningen för dig. Några snabba frågor till Anders Åkergren, Sverigechef för ISG på Lenovo:

Du jobbar inom Infrastructure Solution Group (ISG) på Lenovo vad skulle du säga är de senaste trenderna inom ert område?

— En av de stora trenderna är vattenkylda system på grund av allt kraftigare CPU- och GPUer. Sedan ser vi också ett ökat behov av edge compute för att göra beräkningar närmare verksamheten. Exempelvis ute hos tillverkande industri, skogs- och jordbruk eller i butiker för att även nämna smarta städer. Dock kommmer 2023 vara året då AI i allt högre omfattning realiseras i olika projekt när verksamheterna genomför sin digitala transformation och nyttjar sitt guld i form av data. 

"Vi erbjuder edgeservrar som är certifierade från 0 ända upp till 60 grader"

- Anders Åkergren, Infrastructure Solution Group (ISG) på Lenovo

Spännande berätta gärna mer om Lenovos ThinkEdge Servrar?

— Vi har flertalet produkter som är byggda för att klara lite tuffare miljöer. Edge, kanten har ofta tuffare miljökrav än i väkontrollerad datacenter- och kontorsmiljö. Som exempel i fordon med stötar och vibrationer, tillverkande industri med olika temperaturer och diverse miljöfaktorer.

— Det unika med edgeservrar är att de inte kräver det välkontrollerade klimatet som finns i ett datacenter. Dels klarar edgeservrar bland annat miljöfaktorer, vibrationer, damm och smuts men även när det kommer till temperaturer. Vi erbjuder edgeservrar som är certifierade från 0 ända upp till 60 grader. 

— Dessa maskiner är också utrustade med olika stöldskydd (bl a kryptering av disk) samt wifi och LTE. Allt för att på ett säkert sätt kunna monteras på ”edgen” ute i verksamheten hos kunden.

Hur fungerar Lenovo Neptune design?

— Lenovo Neptune är namnet på all vår forskning och utveckling kring våra vattenkylda system. Här finns flertalet olika lösningar både 100 vattenkylda system med externa värmeväxlare men även så kallade ”closed loop” som inte kräver något externt vatten. Fördelen med Neptune design är många men framförallt så minskar man sin energikostnad för sitt datacenter då vattenkylda system kräver mindre energi. Lägg även till att man ökar systemens prestanda i och med att de körs vid lägre temperaturer och att man inte behöver använda fläktar för att kyla ner systemen vilket skapar ett tystare datacenter än de tradionella. 

Nåt mer du vill lyfta fram?

— Att alla våra servrar kan köpas med CO2 offset precis som våra datorer!

Pasi Välimaa - Lenovo