Kundvagn

Kundvagnen är tom

Language
Chatt
Offline
Ingen operatör är för närvarande tillgänglig. Vi har tyvärr begränsad bemanning idag pga sjukdom.
Chatten är bemannad vardagar mellan kl 08.00-17.00 CET. Övriga tider har du möjlighet att lägga ett meddelande till Kundtjänst nedan.
Ny kund
Chatt
Offline
Ingen operatör är för närvarande tillgänglig. Vi har tyvärr begränsad bemanning idag pga sjukdom.
Chatten är bemannad vardagar mellan kl 08.00-17.00 CET. Övriga tider har du möjlighet att lägga ett meddelande till Kundtjänst nedan.
Exkl moms

Om Microsoft CSP förändringar

Microsoft New Commerce Experience och prisändringar

Den 10 januari 2022 lanserades Microsoft New Commerce Experience (NCE) för Seat Based Offers. NCE är den nya kommersiella plattformen för Cloud Solution Provider (CSP) programmet.

Microsoft har även meddelat en prisändring från och med den 1:a mars 2022 där priset kommer höjas för vissa Microsoft 365- och Office 365 tjänster. Här kan du läsa mer om vad detta betyder för dig som kund till Atea och Microsoft?

Alla erbjudanden under en gemensam plattform

Microsoft New Commerce Experience (NCE) lanserades ursprungligen i Cloud Solution Provider (CSP) programmet 2019. Sedan dess har Microsoft adderat Azure Plan, Server Subscriptions, Azure Reserved Instances och Perpetual Software till NCE. Nu introducerar Microsoft också CSP erbjudanden för Microsoft 365, Office 365, Dynamics 365, Power Platform, Windows 365 och andra så kallade Seat Based Offers till den nya plattformen. Som en del av denna lansering har en rad nya funktioner introducerats till CSP programmet.

NCE möjliggör en större grad av standardisering av erbjudanden och villkor, ger kunderna större valmöjligheter och flexibilitet i hur/var de köper. Genom att konsolidera Microsofts erbjudanden till en enda plattform kommer Microsoft att göra det enklare att köpa och hantera tillgångar. Dessa konsolideringsinsatser kommer att resultera i en mer intuitiv och strömlinjeformad köpupplevelse, vilket gör det lättare att möta olika behov och minska komplexiteten i försäljningsprocessen mellan Microsoft, deras partner och deras kunder.

Långa abonnemangstider ger prisfördelar, flexibilitet kommer att kosta…

Microsoft har länge erbjudit sina licenser till mer flexibla villkor än många andra programvaruleverantörer. I framtiden kommer licensprenumerationer under CSP programmet att tillhandahållas under icke-uppsägningsbara 1-, 12- eller 36-månaders prenumerationer. För Windows 10 Enterprise, Office 365, EMS, Microsoft 365, Windows 365, Power Platform och Dynamics 365 har 1- och 12-månadersabonnemang lanserats den 10 januari 2022.

Senare under 2022 kommer även 36-månaders prenumerationer att lanseras (detta finns redan tillgängligt för Dynamics 365). Kunderna har nu möjlighet att kombinera olika abonnemangstider för att möta behovet av både flexibilitet och prisstabilitet. De flexibla 1-månaders prenumerationerna är prissatta 20 % över årliga åtaganden.

Vad du som kund behöver veta om förändringar i abonnemangstider:

 1. Microsoft anpassar villkoren till att mer efterlikna resten av programvaruindustrin.
 2. 1-månadersabonnemang faktureras i förväg. Dessa kommer att kosta en premie på +20 % jämfört med 12-månaders prenumerationer – flexibilitet kommer till en merkostnad.
 3. 12-månaders prenumerationer faktureras antingen i förväg eller varje månad – ditt val.
 4. 36-månaders prenumerationer faktureras antingen i förväg, årsvis eller månadsvis – ditt val.
 5. Med 12- och 36-månaders prenumerationer kan du skala upp, men inte ner i antalet licenser under prenumerationsperioden.
 6. Du kan blanda och matcha dina prenumerationer efter behov  – till exempel 100 licenser på ett 12-månadersabonnemang och 20 licenser på ett 1-månadersabonnemang.

Annonserad prisändring för Office 365 och Microsoft 365

Sedan Office 365 lanserades 2011 har Microsoft lagt till 25 appar och mer än 1 400 funktioner i Office 365 och Microsoft 365 utan att ändra priset. Men den 1:a mars 2022 justerade Microsoft priserna för sex produkter inom Office 365- och Microsoft 365 erbjudandet (se nedan).

Ungefärlig prisökning i %:

 • Microsoft 365 Business Basic + 20 %
 • Microsoft 365 Business Premium + 10 %
 • Office 365 E1 + 25 %
 • Office 365 E3 + 15 %
 • Office 365 E5 + 9 %
 • Microsoft 365 E3 + 13 %

Vad du som kund behöver veta i samband med prisökningen:

 1. Prisökningarna förväntas och motsvarar mervärdet som levererats senaste decenniet.
 2. Spara 20 % på månadsabonnemang före den 30 juni genom att byta till Microsoft New Commerce Experience och dra nytta av tillfälliga kampanjpriser.

Vad är nästa steg för mig som kund?

Kontakta Atea för genomgång och hjälp
Kontakta oss på Atea så hjälper vi till att migrera alla berättigade prenumerationer i din klientorganisation till NCE. För de prenumerationer där Microsoft erbjuder en NCE-kampanjprissättning kommer den att tillämpas.

Du behöver inte oroa dig. Atea kommer att se till att du får den bästa prissättningen för de kommande 12 månaderna.


Vi är här för att hjälpa dig

Är du, efter att ha läst allt ovanstående, fortfarande är osäker på vad du ska göra nu när Microsoft NCE lanserats? Inga problem, vi är här för att hjälpa och vägleda dig och din organisation till bästa möjliga lösning. Kontakta din lokala Atea representant eller oss på Atea Software Center för assistans.

Microsoft NCE produkter

I katalogen nedan ser du alla NCE-produkter som finns tillgängliga via vår portal - Atea Cloud Portal.