Navigera vidare till startsidan Navigera vidare till sökrutan
Language
Chatt
Offline
Ingen operatör är för närvarande tillgänglig. Vi har tyvärr begränsad bemanning idag pga sjukdom.
Chatten är bemannad vardagar mellan kl 08.00-17.00 CET. Övriga tider har du möjlighet att lägga ett meddelande till Kundtjänst nedan.
Ny kund
Chatt
Offline
Ingen operatör är för närvarande tillgänglig. Vi har tyvärr begränsad bemanning idag pga sjukdom.
Chatten är bemannad vardagar mellan kl 08.00-17.00 CET. Övriga tider har du möjlighet att lägga ett meddelande till Kundtjänst nedan.

Atea - Välj Mac på jobbet

Alla borde få välja it-prylar efter tycke och smak. 

Men så är det inte. Och många gånger beror det på gamla fördomar som inte längre stämmer. Det vill vi ändra på.
Vi vill hjälpa dig att övertyga dina chefer om att du kan jobba med Apple-produkter. Det enda du behöver göra är att mejla delarna på den här sidan till rätt chef, så att de kan läsa och se att Apple är enkelt och fungerar smidigt på alla företag.
Lite som en hjälpsida för att du själv ska få bestämma dina it-prylar, helt enkelt.

Mac  iPhone

Alla som använder iPhone känner igen sig i Mac. Apple-enheter är gjorda för att fungera ihop, supersmidigt, och du kan jobba, kopiera och klistra kors och tvärs emellan. Till exempel börja på ett mejl på en enhet och avsluta det på en annan via Handoff, eller ta emot telefonsamtal och sms överallt. Apples mjukvara, hårdvara och tjänster ger en upplevelse av att allt bara funkar, enkelt och sömlöst. Påbörja ett projekt på Mac och slutför det på iPad, utöka arbetsytan med flera skärmar. Eller rita på iPad med Apple Pencil och gör uppdateringar på din Mac i realtid från din iPhone. Appar från Microsoft och Google fungerar också; du har allt som behövs för att utföra alla typer av uppgifter.


It-chefer jublar: Mac och it-avdelningen gillar varandra!

Apple passar smidigt in i den befintliga it-miljön, oavsett om ni har tio enheter eller tusen. En MDMlösning gör det enkelt att hantera så många Macdatorer du vill. Trådlös driftsättning gör att it-teamet kan konfigurera och hantera enheterna på distans och anpassa inställningsprocessen efter teamet. Så varje Mac, iPad, iPhone och Apple TV är redo att användas redan från start.

Mejla detta till din IT-chef!Så får din VD engagerade medarbetare.

84 procent av världens mest innovativa företag använder Mac i stor skala. När människor får arbeta på sätt som passar dem, med verktyg de gillar, inspireras de att jobba bättre än någonsin. Apple gör det enkelt att ge medarbetarna möjlighet att göra sina egna val, samtidigt som man kan förenkla IT-hanteringen och upprätthålla företagets standarder. Mac har tagit ett ännu större kliv in på företagsmarknaden den senaste tiden. Tidigare har många inte velat ta in plattformen då den inte ansetts som anpassad för företag. Detta har förändrats nu när större mjukvarutillverkare har anpassat sina program för att det ska fungera på Mac. Exempelvis finns alla Office 365-program och dess funktionalitet. Som Sveriges enda Authorized Enterprise Reseller för Apple kan vi hjälpa dig i alla steg för att använda Apple på kontoret. Kontakta oss så berättar vi hur! De riktigt innovativa företagen använder Mac.
Bli ett av dem - mejla detta till din VD!


Ge din säkerhetschef lite andrum.

En Macbook är säker redan när du packar upp den. Inbyggda funktioner som hårdvaruverifierad säker start, kryptering i realtid, Touch ID och Gatekeeper gör att din företagsdata inte hamnar på avvägar om datorn råkar försvinna. Din it-administratör kan fjärrlåsa och radera information för att skydda företaget, hitta borttappade enheter på en karta och radera företagsappar utan att ta bort personlig data.

Melja detta till din säkerhetschef!


Lystring, inköpschefer! Mac kan bli billigare i längden.

Med Mac på kontoret blir besparingarna många: Färre supportärenden, färre mjukvaror behövs och högre andrahandsvärde. Jämfört med bärbara pcdatorer i samma prisklass erbjuder MacBook Air med M1-chippet upp till dubbelt så snabb Excelprestanda, upp till 50 procent snabbare svarstider från webb-appar, upp till dubbelt så snabb grafikprestanda i webbläsaren och upp till dubbelt så lång batteritid vid videokonferenser med Zoom på en enda laddning. Inte konstigt att fler vill välja Mac.

Mejla detta till din inköpschef!


It-avdelningen kommer att tacka dig; Apple fungerar i alla it-miljöer.

Alla företagsappar du behöver fungerar på Mac - från Microsoft 365 och Google Workspace till SAP och Dropbox. Nu fungerar också många iPhone- och iPad-appar för företag på Mac, tack vare Apples egna processor. Du får alltså direkt åtkomst till mejl, kalendrar, kontakter och uppgifter, allt överfört med pushteknik via en krypterad SSL- anslutning. Mail, Kalender, Kontakter och Påminnelser på iPhone och iPad har stöd för Exchange, så att du enkelt kan fixa vanliga uppgifter som att tacka ja till mötesinbjudningar och hitta kontakter i adresslistan.

Melja detta till din IT-avdelning!Vi är Sveriges enda Authorized Enterprise Reseller för Apple

Våra specialistkonsulter inom Mac hjälper dig att konfigurera era befintliga eller nya Mac-enheter. För att snabbt komma igång har vi på Atea tagit fram en standardpaketering utifrån våra och Apples erfarenheter och best practices.


Välj fritt med Mac som tjänst                   

Med Mac som tjänst kommer du till det fria valet. Du bestämmer vilka komponenter du vill använda — kanske allihop? Alltså antingen Mac, managering, finansiering och support som en komplett tjänst, eller endast de delar du väljer. Som Sveriges enda Authorized Enterprise Reseller för Apple har vi högsta certifieringsnivå på våra konsulter.


Vi hjälper dig med Mac i din organisation

Allt fler medarbetare vill ha Mac när de väljer arbetsredskap. Det är ett verktyg som många är vana vid, inte minst genom iPhone. Begränsningar i managering och kompatibilitet? Nej, de är historia och finns inte längre kvar.


Mac som tjänst

Visst kan en Mac ses som dyr i inköp - men med tanke på vad du får är priset lätt att motivera. Väldesignad hårdvara, alltid uppdaterad programvara, gratis personlig teknisk support och sömlös anslutning mellan enheter ingår i Ateas erbjudande Mac som tjänst.

Läs mer här

Skydda arbetsinformation

It-teamet kan övervaka säkerhetspolicyer och se till att de följs via MDM. När man exempelvis kräver lösenkod via MDM på iOS- och iPadOS-enheter aktiveras dataskyddet automatiskt och krypterar filerna. En MDM-policy kan också aktivera FileVault-kryptering, som skyddar alla sparade data på Macdatorer. Dessutom kan MDM användas för att konfigurera wifi och VPN och driftsätta certifikat för ytterligare säkerhet. 

Läs mer här