Hoppa till huvudinnehåll

Bli säker och effektiv med Well-Architected Framework

Atea har länge använt ramverket AWS Well-Architected Framework för att hjälpa verksamheter att bygga och hantera applikationer i Amazon Web Services.

Ramverket tillgängliggör en detaljerad rapport utifrån hur kundens applikation förhåller sig till industripraxis och AWS egna rekommendationer i hur man bygger säkert och effektivt i molnet. Det bygger på sex olika så kallade pelare.

Atea hjälper kunder att genomföra Well-Architected Framework Reviews. Kunder kan sedan ta hjälp av Ateas AWS specialister samt beprövade lösningar för att åtgärda och säkerställa bästa praxis. Exempel kan vara att etablera Landing Zone eller optimera applikationsarkitektur.

Atea är AWS Partner Advanced Tier Services

Varför köpa Amazon Web Services genom Atea?

För dig som vill undvika obehagliga överraskningar på kontoutdraget och slippa utläggsredovisning har Atea förberett en enkel process att gå från kort till faktura i portalen Atea Cloud Portal.

I Atea Cloud Portal kan du också handla och hantera andra cloud eller SaaS-tjänster.

Genom Ateas många AWS-specialister kan din verksamhet dessutom få kvalificerad hjälp med smått som stort med allt från strategi till säkerhet.

Fördelar med Amazon Web Services

AWS har många verktyg som gör traditionellt repeterande manuella processer till kontrollerade automatiska flöden som sköter infrastrukturen på ett driftsäkert sätt. En fördel med repeterbarheten i de automatiserade systemen är att samma sak sker exakt likadant varje gång, vilket både spar tid och ökar säkerheten.

Många AWS-tjänster är väldigt flexibla och kan skala upp och ner efter behov. När tjänsten inte används betalar användaren inte heller något eftersom tjänsten då skalar ner till noll. Om det däremot behövs mer kapacitet under en period kan den skala upp till hundratusentals förfrågningar i sekunden utan bekymmer eller större konfigurationsändring.

Världens största molnplattform
- bara ett klick bort

Amazon Web Services (AWS) grundades 2006 och är idag världens största och äldsta molnplattform. Det är ett globalt nätverk som består av 22 regioner, utspridda över hela världen och som ständigt utvecklas. Varje region består av ett flertal datacenter, där kunderna kan lagra sin data i det som kallas ”molnet”.

- I och med att AWS ständigt utökar med fler regioner i världen möjliggörs för kunderna att lagra sin data lokalt, närmare sina användare, säger Daniel Oldberg.