Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2024-05-27

Atea lanserar två nya säkerhetstjänster

Två nya satsningar som stärker kundernas cybersäkerhetsarbete finns tillgängliga genom Atea, som nu lanserar säkerhetstjänsterna Atea Cybersecurity Assessment och Atea Automated Moving Target Defense.
Carl-Johan Ekelund
Foto: John Resborn
Carl-Johan Ekelund, Team Lead Säkerhet på Atea Sverige.

Atea fortsätter att sätta stort fokus inom säkerhetsområdet i takt med det tilltagande cyberhotet.

– Cyberhotet fortsätter att tillta och vi vet från Nordeuropas största CIO-undersökning Voister CIO Analytics för 2024 att svenska it-beslutsfattare har säkerhet som sitt främsta fokus. Det oavsett om man arbetar inom privat eller offentlig sektor. Därför ligger dessa lösningar helt rätt i tiden för att vi ska kunna stötta kunderna och ytterligare stärka deras skydd mot hoten från cyberkriminella, säger Carl-Johan Ekelund, Team lead för Säkerhet på Atea Sverige.

Atea Cybersecurity Assessment (ACSA) ger kunderna en holistisk bild över sin cybersäkerhet. Tjänsten skapar ett grundläggande underlag för strategiska beslut kring kundens fortsatt säkerhetsarbete. Underlaget kan användas både för mätning och avrapportering till företagsledning samt stärka it-avdelningens säkerhetsarbete vid en eventuell revision.

– Med ACSA får kunden en oberoende utvärdering av hur säkerhetsnivån ser ut inom samtliga säkerhetsområden. Våra säkerhetskonsulter verifierar kundens arbete och identifierar vilka insatser som kommer göra störst skillnad framåt för att ytterligare höja säkerhetsnivån. Resultatet blir ett viktigt underlag som kunden kan förhålla sig till i sitt fortsatta säkerhetsarbete, säger Carl-Johan Ekelund.

Atea Automated Moving Target Defense (AMTD) är Ateas nya säkerhetstjänst för klient- och serversäkerhet. Lösningen adresserar framför allt problematiken med minnesbaserade attacker med skadlig kod som traditionella säkerhetslösningar har svårt att upptäcka och förhindra i ett tidigt skede. Det svarar den automatiserade lösningen på genom att redan i arbetsminnet identifiera misstänkt skadlig kod i syfte att förhindra en attack.

– Cyberhoten blir inte bara fler, de blir även mer samordnade, precisa och sofistikerade. När vi nu expanderar vår portfölj av proaktiva säkerhetslösningar gör vi det med kunden i fokus. Utöver hoten är en stor utmaning inom cybersäkerhet i dag bristen på utbildade säkerhetsexperter. Även där ser vi till att stötta kunderna med branschens vassaste säkerhetskonsulter så att de i stället kan fokusera på sin kärnverksamhet, säger Carl-Johan Ekelund.

Läs mer om Ateas ledande säkerhetslösningar för verksamheter

Carl-Johan Ekelund
Carl-Johan Ekelund Security Team Lead