Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2024-02-01

Atea startar nationell organisation runt Application Engineering

Atea Sverige lanserar Application Engineering. En ny satsning där ett antal enheter inom Atea slås samman till en nationell organisation i syfte att erbjuda kunderna den samlade kompetensen kring framtidens teknologier. Organisationen består av spetskompetens inom framförallt systemutveckling och DevOps och kommer drivas av Peter Falk.
Peter Falk

Den nya organisationen kommer bestå av 65 medarbetare och arbeta nationellt i tätt samarbete med olika kontor och enheter inom Atea. Peter Falk, tidigare chef för strategiska projekt, blir affärsområdesansvarig för Application Engineering på Atea i Sverige.

– Vi har engagerat flera team i ett gediget analysarbete kring enheterna systemutveckling och DevOps i syfte att möjliggöra bästa tänkbara utveckling för både kunder och medarbetare. Synergierna mellan Ateas enheter inom framförallt AI, Automation och Analytics blir extra viktigt då den samlade kompetensen kommer att ge största möjliga kundvärde framåt. Resultatet är den nya nationella organisationen Application Engineering, säger Linus Wallin, vd Atea Sverige.

IT-landskapet har förändrats

Affärsutveckling rustar företagen för framtiden, men inget företag kan i dag utveckla sin affär utan it som bärande komponent och möjliggörare. I takt med att it-tjänster konsumeras på nya sätt av kunderna har den tekniska utvecklingen och hur man skapar nya system revolutionerats med teknologier så som DevOps, Cloud, Machine Learning, AI och Kubernetes.

– Med den nya organisationen kan vi hjälpa kunderna från ax till limpa när det gäller moderna teknologier. Vi kommer kunna axla helhetsprojekt på ett nytt sätt, från affärsidé till förvaltning, drift, managering och efterarbete. På så sätt kommer kunderna kunna uppnå sin verkliga verksamhetsnytta, säger Peter Falk.

– Modern infrastruktur bygger på den här typen av applikationsutveckling och på Atea har vi under många år investerat i kompetens som vi nu samlar under ett och samma tak. Detta är en snabbt expanderade marknad med förutsättningar för tillväxt kommande år, säger Linus Wallin.

Den nya organisationen träder i kraft 1 februari 2024 vilket sammanfaller med att Peter Falk tillträder den nya rollen som chef för organisationen.

Peter Falk
Peter Falk Chef Application Engineering