Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2021-09-08

Ateas hjälpande händer ger en miljon till vaccinationer i utsatta länder

I en tid av återöppnande och uppstart av samhället, Covid-pass och lättnader av restriktioner på flera håll i västvärlden är det viktigare än någonsin att bidra globalt. När Atea samlade till sitt interna event Landslagslägret valde man därför att skänka en miljon kronor till Unicefs vaccinationsprogram i tredje världen.
Ateas hjälpande händer skänker 1 000 000 kr till Unicef.

Det var mitt i ett förmiddagspass den 4e september som Jennie Backman, ordförande för Ateas hjälpande händer, klev upp på scen för att berätta om stiftelsens senaste initiativ. Ateas hjälpande händer drivs av medarbetare i bolaget och dit skänker ledningen kontinuerligt olika summor i stället för att dela ut jul- och sommargåvor till medarbetare, kunder och partners. Men det är också dit många av Ateas medarbetare väljer att ge hundra kronor av sin lön varje månad, för att på så sätt vara med och bidra till positiv förändring i omvärlden. Tillsammans med medarbetarna har stiftelsen kunnat bidra vid naturkatastrofer, stöttat krigsdrabbade områden, hjälpt Kenswed Academy att bygga skolor och stöttat kvinnlig företagsamhet i Kenya genom organisationen Hand in Hand. Lördagens gåva innebär att Ateas Hjälpande händer nu är med och bidrar till det livsviktiga vaccinationsprogram som går alldeles för långsamt i utsatta länder i världen.  

- Det är en fantastisk känsla att få dela med sig till medarbetarna att vi tillsammans gör det här möjligt. Det senaste året har vi lyckats stötta elever i Kenya som skickades hem i ett inledande skede av pandemin så att de kunnat återvända till skolan, och parallellt med det startat en utbildning i programmering tillsammans med Kenswed Academy. Nu har vi också fått vara med och bidra till vaccinationer som kan hjälpa världen att återhämta sig, berättar Jennie Backman. 

På plats för att ta emot gåvan var Unicefs biträdande chef för företagsinsamlingar, Annika Bränning Lexander. Hon berättade att Ateas bidrag kommer att göra så att fler än 30 000 personer får två doser vaccin och att vaccin upphandlas, transporteras, lagras, att sjuksköterskor utbildas samt att sprutor och skyddsutrustning köps in.  

- När vi jobbar mot en gemensam målbild kan vi göra skillnad på riktigt. Jag vill tacka varje medarbetare i bolaget för det stora engagemang som finns för vad som pågår i vår omvärld. Att vi får det här att hända är på grund av dem, avslutar Jennie Backman. 
 
Läs mer om Ateas Hjälpande Händer