Hoppa till huvudinnehåll
Längtar du efter en plattform som gör dina samarbeten enklare, mer produktiva och mer engagerande? Microsoft Teams är ett chattbaserat verktyg som samlar personer, konversationer, möten, filer, anteckningar och innehåll på en och samma plats.

Aldrig har vi haft så många sätt att samarbeta som idag. Ändå upplever tre av fyra att de saknar rätt verktyg för det. Microsoft Teams är ett chattbaserat verktyg som samlar personer, konversationer, möten, filer, anteckningar och innehåll på en och samma plats.

Alla funktioner i samma plattform

Teams utgör själva navet för samarbetet – du behöver inte öppna olika program för att komma åt funktionerna. Oavsett om du behöver ställa en fråga till en teammedlem, få återkoppling på ett dokument eller om du planerar ett möte och behöver se övriga deltagares tillgänglighet använder du samma verktyg. Andra uppskattade funktioner är att du kan följa framstegen dina projekt eller ringa ett konferenssamtal för att uppdatera kollegor..

Passar olika typer av samarbeten

Ett samarbete kan bestå av två eller hundra personer och det går snabbt att skapa ett team och strukturer som passar gruppens behov. Du kan exempelvis dela upp samarbetet i olika kanaler som motsvarar arbetsområden eller projekt. Teams passar lika bra för bestående samarbeten som tillfälliga projekt.

Chatt för smidig kommunikation

Många upplever att inkorgen snabbt svämmar över med mejl och att de får en kopia (cc) på fler mejl än nödvändigt. I MS Teams är kommunikationen koncentrerad till en chatt som syns i konversationstrådar. Alla team-medlemmar kan se vad som skrivs, vilket ger en direkt kommunikation som enkelt kan läsas i efterhand. Du kan även skapa chattrum för enskilda samtal eller tillfälligt skapa en chatt för gäster.

Senaste filerna alltid tillgängliga

Alla medlemmar i teamet har alltid den senaste och samma version de dokument som ni använder, vilket minskar förvirringen kring vilken version som är aktuell. Det är också möjligt att vara inne i dokumenten samtidigt och samredigera, något som många upplever som positivt. Det är också möjligt att backa till tidigare versioner av ett dokument, du behöver alltså inte längre lägga tid på att spara tidigare versioner.

Samarbeta var och när som helst

Samtliga i gruppen kommer åt MS Teams från vilken enhet och plats som helst, där det finns internetuppkoppling. Ni kan mötas på snabbmöten eller schemalagda teammöten (bygger på Skype-funktionalitet). Det är enkelt att hänga med i vad som pågår i dina samarbeten även när du reser eller jobbar på andra platser än kontoret. Och det är lika enkelt att kontakta någon med röst- eller videosamtal, som det är att chatta.

Skapa smidigare samarbeten med Microsoft Teams

teams-rum

Skapa bättre hybridmöten med Microsoft Teams Rum

Överbrygg klyftan mellan de som arbetar på distans och de som är på kontoret med ett mötesrum som gör att alla syns, blir hörda och kan delta, var de än befinner sig.

  • Inkluderande
  • Enkelt att använda
  • Flexibelt
  • Säkert och hanterat

Har ni inte kommit igång med användandet än?

Har ni Microsoft Teams, men ännu inte kommit igång med användandet? Behöver ni få en kickstart för att komma igång och använda verktygen på bästa sätt?

Med tre enkla steg kan ni snabbt komma igång och både hålla möten och samarbeta på ett smidigt sätt.

Vi tipsar

Lyckas med dina digitala möten

Under lång tid har digitala möten blivit en allt viktigare del i mångas arbetsvardag. Men aldrig tidigare har vi haft så många digitala möten som nu. Digitala möten för att ta beslut, för att workshoppa eller för att bara ta en fika tillsammans.
 

”Det krävs nya vanor för att ge produktiviteten ett lyft”

Nya molntjänster gör det ännu enklare att skapa smidiga samarbeten och lyfta produktiviteten. – Men för att verkligen lyckas krävs att man utmanar invanda beteenden, betonar Mariya Trusova och Fredrik Wendel-Persson, produktivitetskonsulter på Atea.

Kontakta gärna mig

Peter Möller
Peter Möller
Lösningsarkitekt

Jag jobbar som produktägare och erbjudandeansvarig för Microsoft Teams Room på Atea AV och även i en roll som lösningsarkitekt med fokus på hybrida möten. Har erfarenhet från tidigare jobb som IT-konsult och IT-Ansvarig. Leder återkommande dialoger om Teams Rooms och moderna möten där deltagarna befinner sig på olika platser.