Hoppa till huvudinnehåll
Det blir allt mer viktigt för organisationer att skydda sin data på mer än ett sätt. Det duger inte längre att ha ett dataskydd enligt gamla principer då nya hot växer fram kontinuerligt.

Varför är det så viktigt med dataskydd?

Då organisationer utsetts för en helt annan hotbild idag, där illvilliga vill komma åt det mest värdefulla du har, nämligen din organisations data. Förutom att se till att du skyddar dig från den rådande hotbilden, så måste du även vara förberedd på att det värsta kan inträffa dvs anta att ni kommer få ett intrång.

Idag måste du kunna vara säker på att din data är skyddad från intrång, att inga ändringar har gjorts och att den skall kunna gå att återläsa på ett bra, enkelt och snabbt sätt.

Vi ser att fler och fler projekt inom dataskydd ses som en vital del av verksamhetens säkerhets- och kontinuitetsarbete och inte längre som bara ett isolerat backup projekt.

Hur säkerställer du att du har kontroll och ägandeskap över så aktuell information som möjligt, att den är skyddad och tillgänglig för bara din organisation och inte förövarna?

Som med allt så finns det flera sätt att lösa detta på, men börja med att anmäla ert intresse här nedan så kan vi tillsammans sätta oss och analysera nuläge och titta på en målbild där vi tillsammans tar fram lösning som passar er organisation.

Två män står vid ett datacenter och tittar

Säkra er data i datacentret beläget i den svenska berggrunden

Backup som tjänst ersätter eller kompletterar er nuvarande backuplösning genom att via internet eller någon annan typ av nätverksförbindelse ta säkerhetskopior på viktiga filer och system. Lösningen ersätter alltså behovet av bandstationer eller andra backupmedia helt och hållet.

Backup

Så skyddar du ditt datacenter i molnet med Disaster Recovery som tjänst

Behöver du en katastrofsäkring i molnet som skapar en fundamental trygghet för alla företag som driftar sin egen it. Om eller när man får en störning i sitt datacenter går det att på bara någon minut växla över till en kopia av it-miljön. På ett sådant sätt kan man undvika kostsamma avbrott i verksamheten. Disaster Recovery som tjänst är en lösning som kompletterar befintlig VMware-plattform för maximal flexibilitet och enkelhet.

Upprätthåll leveransförmågan

Sov lugnt om natten och jobba tryggt om dagen. Tjänsten Kontinuitetsplane­ring handlar om att minimera riskerna och att ha en plan för att återställa applikationer, system och vitala funktioner snabbt och kontrollerat. Och givetvis samtidigt begränsa skadeverkningarna för din verksamhet.

Fråga mig om dataskydd

Daniel Klöfverskjöld
Daniel Klöfverskjöld
Concept Manager

Daniel har 20 år erfarenhet i it-branschen och har under de senaste 10 åren specialiserat sig på tjänstepaketeringar inom datacenter-området.

Därför ska du välja Atea

Hybrida it-plattformar

Inom hybrida it-plattformar jobbar vi med Datacenter-lösningar, publika moln, Cloud Native-plattformar, Software Defined Datacenters, AI och Ateas hanterade tjänster inom dessa områden. Våra specialister kan redan nu agera trusted advisor inom Kubernetes-baserade ramverk. 

Vassa konsulter

Med våra 1 000 konsulter och 4 500 certifieringar är vi en ledande leverantör inom teknik, infrastruktur och system-integration. Genom vår breda och djupa expertis kan vi hjälpa dig som kund att utforma, implementera, driva och underhålla den it-infrastruktur som ditt företag behöver och är beroende av.

Ansvarstagande

För oss är det viktigt att skapa digital lösningar som både är hållbara och effektiva. Atea vill stötta samhället i att ta tillvara de möjligheter som finns och samtidigt med våra hållbarhetsinitiativ adressera de utmaningar som it-branschen har.

Vi finns nära dig

Vi finns nära din verksamhet på ett 30-tal orter från Kiruna i norr till Malmö i söder. Oavsett var du befinner dig sätter vi ihop bästa laget för din verksamhet. Våra kontor känner till marknaderna lokalt och har samtidigt tillgång till hela Ateas kompetens.