100 %-klubben - för ökat it-återtag

Vad är alternativet till 100 % återtag? Var en av de första som stiger fram för en hållbar livscykelhantering av it-produkter. Vi på Atea guidar dig på vägen.

”Vi ska inte förringa stoltheten som finns i medarbetare. Man ska få lov att känna sig stolt över det arbete man gör. Och man blir stolt när man ser de siffror vi presterar.”

— Cecilia Alvesson, VD Unikom

Vad innebär en hållbar livscykelhantering av it-produkter?

En it-produkts liv börjar i en gruva för mineralutvinning och slutar i en byrålåda. Eller hur var det?

För oss innebär det att ta ansvar för hela it-produktens livscykel.

Vi vet att du och din organisation lägger kraft och energi på att skapa rätt inköps- och hanteringsprocesser för att stötta medarbetares användning av it-produkter. Vi vet även att det är få organisationer i Sverige som har en plan för vad som händer med gamla enheter när de ersätts med nya. Varje år säljs exempelvis cirka fyra miljoner mobiltelefoner i Sverige och enligt Naturskyddsföreningen återvinns cirka tio procent av dessa. 

Du och din organisation har makten att utveckla ert hållbarhetsarbete. Därför utmanar vi dig att ta ansvar för återtaget av din organisations it-utrustning. Genom att sikta på 100% it-återtag är vi säkra på att din verksamhet kan vara med och skapa en hållbar framtid. Vi på Atea guidar dig på vägen. 

Välkommen till 100%-klubben. 

Bergendahls | Man står med armar i kors i en matbutik

Hållbar it skapar värden på många plan

Bergendahls Food ser många fördelar med att satsa på hållbar it. Hårdvara som datorer, skrivare och telefoner lämnas till återanvändning eller återvinning, vilket går hand i hand med företagets hållbarhetsarbete. Samtidigt har medarbetarna alltid tillgång till den senaste tekniken – utan att kostnaderna ökar.

Läs reportaget här!
Bjerkings hållbarhetsarbete inkluderar allt från digitala möten, en miljöplan för it till en egen klimatfond.

Hållbarhetslöftet genomsyrar allt hos Bjerking

Bjerkings hållbarhetsarbete inkluderar allt från digitala möten, en miljöplan för it till en egen klimatfond. Målet: det ska vara enkelt för både kunder och medarbetare att göra hållbara val.

Inspireras av Bjerking!

Mer om en hållbar leverantörskedja

Vill du läsa mer om hur Atea arbetar för en hållbar leverantörskedja?

Läs mer om Atea Sustainability Focus här

Socialt och etiskt ansvar ska genomsyra hela vår verksamhet. Vi arbetar aktivt för att säkerställa goda arbetsförhållanden både för våra medarbetare och längs vår leverantörskedja.

Läs mer om vårt ansvar här

Anmäl ditt intresse för att ta nästa steg inom ert hållbarhetsarbete.

Har du en fråga om 100 %-klubben?

Ställ din fråga nedan, så återkommer vi inom kort. 

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer