Hoppa till huvudinnehåll
Pressmeddelande 2023-12-14

Sanna Nyberg ny regionchef på Atea Sverige

Atea Sverige meddelar i dag att Sanna Nyberg blir ny regionchef för Atea region norr, en av bolagets största regioner. Sanna har varit på Atea i över fyra år varav tre som platschef för Atea i Dalarna. Hon tillträder sin nya roll den 1 februari 2024 och kliver därmed in i Atea Sveriges ledningsgrupp och rapporterar direkt till vd Linus Wallin.
Sanna Nyberg

Sanna Nyberg har arbetat på Atea sedan 2019 där hon inledde sin karriär som verksamhetsutvecklare i Borlänge. 2021 fick hon rollen platschef för Atea i Dalarna, en roll som hon haft i snart tre år. Utöver den nya rollen som regionchef i norr tar Sanna plats i Atea Sveriges nationella ledningsgrupp.

– Sanna kommer in som ny regionchef med både tung kompetens, en spännande bakgrund och ett imponerande tillväxt- och lönsamhetsresultat som tidigare platschef. Hennes ledarskap präglas av personlig förändringskompetens och en orädd, strukturerad inställning till att fatta beslut. Med förståelse för både medarbetar- och kundvärden samt en analytisk förmåga som kommer att smälta väl samman, ser jag henne som ett utmärkt tillskott till den svenska ledningsgruppen, säger Linus Wallin, vd Atea Sverige.

Driven, affärsinriktad och ett inkluderande ledarskap

Innan Atea tillbringade Sanna sju år på detaljhandelsföretaget Clas Ohlson där hennes huvudfokus låg på affärsutveckling. Hon byggde bland annat upp organisationens Process Centre of Excellence och tog fram verksamhetens strategiska processmodell samt var med och byggde upp en ny IT-organisation.

Sanna är civilingenjör i grunden. Hennes styrkor är bland annat den analytiska förmågan, och bakgrunden som både konsult och platschef som ger henne en god förståelse för Ateas verksamhet utifrån flera perspektiv. Hon brinner för verksamhetsutveckling och att med digitala lösningar skapa ökade mervärden för bolagets kunder och ta dem till nästa nivå.

– Jag valde Atea främst på grund av det gedigna engagemanget vi har inom olika hållbarhetsfrågor. När jag även såg den starka företagskulturen så visste jag att det är här jag hör hemma. Som platschef byggde jag därför bland annat upp en rådgivande styrelse för att stödja vår vision att vara The Place to Be för våra kunder, medarbetare och partners och betona kulturens betydelse i företaget. Det och mycket mer tar jag med mig när jag nu får förmånen och möjligheten att leda region norr på Atea, säger Sanna Nyberg.

Tomas Mörth lämnar över stafettpinnen

I samband med förändringen axlar tidigare regionchef Tomas Mörth den nya rollen som försäljningschef för Atea Managed Services från och med den 1 februari 2024.

Atea region norr består i dag av 380 medarbetare och 12 kontor, från Dalarna till Kiruna i norr. Till kunderna hör många privata företag inom bland annat energisektorn och ny teknologi, men också många statliga verk och andra offentliga organisationer med säte i hela regionen.

Sanna Nyberg Regionchef Norr