Atea och MAI startar miniorlandslag i Malmö

Atea och MAI startar miniorlandslag i Malmö

Atea och Malmö Allmänna Idrottsförening (MAI) startar nu ett helt nytt initiativ i Malmö: Miniorlandslaget – ett friidrottslandslag för barn och unga i områden där friidrotten inte ännu är utbredd. Avtalet sträcker sig över två år och startar redan i september.

Miniorlandslaget, som lanserades tidigare i år, är ett landsomfattande initiativ mellan Svensk Friidrott och it-företaget Atea som också är officiell sponsor till Svenska Friidrottsförbundet. Syftet är att stimulera integration och bygga broar över till föreningsidrotten. Ateakontoret i Malmö är därmed huvudsponsor och samarbetspartner till Malmö Allmänna Idrottsförening som i sin tur leder de lokala aktiviteterna.

– På Atea i Malmö vill vi göra mer för barn och unga runtom i staden. Det ska verkligen bli kul att starta redan i höst, och jag tror att vi kan stötta MAI att göra skillnad på rätt ställe. Genom det nya samarbetet kan vi tillsammans skapa inkluderande aktiviteter, gemenskap och ge fler barn och unga en chans att prova friidrott, säger Johan Möllerstedt, Platschef på Atea.

Satsningen innebär att MAI tillsammans med Atea startar upp ett miniorlandslag som tränar ihop i tio veckor under hösten och tio veckor under våren. Både träning och medlemskap är kostnadsfritt för de som vill delta.

– Vi ser fram emot att starta upp detta initiativ lokalt tillsammans med Atea i Malmö och hoppas på att vi över tid kan växa i omfattning. Uppstarten under hösten kommer att omfatta samarbete med en skola i Malmö, men vi ser fram emot att under 2023 bygga vidare på konceptet och hoppas även på att fler samarbetspartners ansluter till initiativet, säger Mikael Wirstedt, Klubbdirektör MAI.