Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2023-05-09

Atea lanserar molnverktyget Cloud Insights

Atea Sverige lanserar i dag Cloud Insights, ett molnverktyg som ger kunderna värdefull information kring exempelvis molnkostnad, molnkonsumtion och olika säkerhetsaspekter så som multifaktorautentisering – allt i ett och samma verktyg. Den första upplagan är specifikt framtagen för Azure- och AWS-miljöer men kommer på sikt att inkludera fler molnleverantörer.

– Detta är vårt första molnverktyg som vi vill ge till våra kunder i syfte att stärka deras insikter i hur de använder olika molntjänster. Många kunder har varken tid eller kraft att själva monitorera sin totala användning. Därför har vi valt att tillgängliggöra verktyget helt utan extra kostnad i syfte att skapa ytterligare värde för dem i deras dagliga verksamhet, säger Anne Klöväng, chef Cloudcenter of Excellence på Atea Sverige.

”Vi tillgängliggör verktyget utan extra kostnad i syfte att skapa ytterligare värde för kunderna”

Med Cloud Insights vill Atea skapa en heltäckande och användarvänlig plattform där kunderna samlar alla insikter på samma ställe. Genom att implementera effektiva mätpunkter kan kunderna optimera sin molnanvändning, minska kostnader och förbättra tillförlitligheten och prestandan hos sina applikationer och tjänster.

– Många av våra kunder använder i dag olika typer av molntjänster och molnleverantörer, dessutom ser både deras behov, förkunskaper och förutsättningar olika ut. Därför är det viktigt att kunna erbjuda en plattform som ger dem en helhetsbild. Vi hoppas det kommer stärka dem i deras beslutsfattande och ge dem en tydligare bild över var de är i sin transformationsresa. Cloud Insights kommer hjälpa våra kunder att bygga en mer säker och kostnadseffektiv molnlösning, säger Anne Klöväng.

Den första upplagan av molnverktyget finns tillgängligt nu och kommer att utvecklas kontinuerligt med ny funktionalitet.

Fördelar med Atea Cloud Insights:

  • Samlar publika molnleverantörer på ett och samma ställe
  • Ger kunderna värdefulla insikter i deras molnanvändning
  • Enklare att ha kontroll och bygga struktur
  • Ger en tydlig bild över hur deras säkerhetsarbete framskrider
  • Lätt att komma i kontakt med Ateas molnexperter
  • Lätt för kunderna att se var de är i sin egen transformationsresa
Anne Klöväng
Anne Klöväng Head of Cloud Center of Excellence