Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2022-11-30

Svenska stjärnor prisas på Atea Friidrottsgalan

Den 24 januari 2023 kommer friidrottssverige att fylla Cirkus i Stockholm när Atea Friidrottsgalan, efter två år som digital gala, åter blir fysisk. Under kvällen kommer priser att delas ut till de friidrottare som under 2022 har presterat på topp. Dessutom delas ett nytt pris ut i samarbete med Atea – Årets Miniorlandslagsförening.

– Att samla vår fantastiska friidrottsfamilj är en mycket uppskattad tradition. Att ge sig tid att tillsammans titta tillbaka på året som gått, minnas de stora ögonblicken och hylla våra hjältar. Galan är också en härligt kick-off för landslaget inför det spännande VM-året 2023, säger förbundskapten Kajsa Bergqvist.

Årets Miniorlandslagsförening delas ut för första gången

I år delas ett nytt pris ut – Årets Miniorlandslagsförening. Initiativet innebär att lokala friidrottsföreningar över hela Sverige, tillsammans med Atea, har startat upp ett Miniorlandslag på sin ort. I och med detta har friidrotten, på ett lekfullt sätt, blivit tillgänglig för fler barn och unga samtidigt som det bygger en starkare gemenskap i samhället.

Utöver priset för Årets Miniorlandslagsförening delas priser även ut för Årets Friidrottare, Årets prestation under Finnkampen, Årets prestation under Folksam GP, Årets prestation i landslaget, Årets prestation på friidrotts-SM, Årets tränare, Friidrottens Vardagshjälte, Årets Ungdomsledare, Svenska Löpares pris och Årets komet inom Svensk Friidrott. Årets komet går till en friidrottare som fått sitt genombrott under det gångna året oavsett om hen är senior eller junior.

Michel Tornéus och Jennie Backman

Konferencierer under galan är Michel Tornéus tillsammans med Jennie Backman från Atea.

– Det känns både hedrande och väldigt roligt att få leda Atea Friidrottsgalan. Atea har varit en stolt, engagerad och passionerad partner till Svensk Friidrott i många år. Dessutom är det extra kul att leda galan tillsammans med Michel Tornéus som tidigare varit en del av Team Atea, säger Jennie Backman, Marknadsprojektledare på Atea Sverige.

Atea Friidrottsgalan genomförs den 24 januari 2023 på Cirkus i Stockholm och kommer att sändas av Expressen TV. Mer information finns här.

Jennie Backman
Jennie Backman Marknadsprojektledare