Hoppa till huvudinnehåll
Nyhet2019-11-15

Vinstregn i Vegas för Atea

Under Cisco Partner Summit tilldelades Atea flera utmärkelser, däribland det globala och prestigefyllda priset som Social Impact Partner of the Year. Utöver det hyllades Atea-koncernen gemensamt i kategorin nätverkslösningar medan Atea Norge plockade hem årets partner inom säkerhet på nordisk nivå.

- Det är alltid roligt när vi hyllas för våra nära samarbeten och vår kompetens kring våra partners lösningar. Bredden vi kan erbjuda våra kunder är unik för Atea som bolag, vilket blir extra tydligt när vi vinner pris i olika kategorier på det här sättet, säger Annika Gustad som är chef för Atea Sveriges strategiska partners.

Social Impact Partner of the year är ett pris som delas ut till den av Ciscos partners som gjort störst positivt avtryck inom CSR och hållbarhet - en förebild vars arbete kan inspirera andra att göra mer. I motiveringen lyfter Cisco Atea Sveriges strategiska treårsplan där ett stort A är inkluderat. A:et står för ett ansvarsfullt bolag som genom att ta ansvar också gör skillnad.

För att leverera på sin treårsplan jobbar Atea Sverige aktivt med flera initiativ som på olika sätt kopplar an till ansvarstagande, tillit och trovärdighet. Några exempel som lyftes i utnämningen är Ateas fokus på en hållbar livscykelhantering, nätverket 100 %-klubben som stöttar svenska verksamheter till ett hundraprocentigt it-återtag och Atea Sustainability Focus. Det sistnämnda är en enkät som ger nordens it-köpare en gemensam röst att föra vidare till den internationella organisationen Responsible Business Alliance, och på så sätt påverka it och elektronikaktörer världen över till en mer hållbar it-industri. 

- Vissa av de initiativ som Cisco uppmärksammar har vi drivit under en längre tid men de samlas på ett tydligt i sätt i vår treårsplan under stora A. Förhoppningsvis inspirerar vi andra kring hur de ska ta sig an vår tids utmaningar och göra skillnad som företag. Vi har tagit ledartröjan tillsammans med våra kollegor, kunder och partners för att driva förändring och den här utmärkelsen handlar om vad vi kan åstadkomma tillsammans, sammanfattar Carl-Johan Hultenheim, vd Atea Sverige.

Kontakta gärna:

Annika Gustad
Annika Gustad Chef Strategiska Partners