Hoppa till huvudinnehåll

Behöver du en kickstart gällande AI och  fundera över hur just din organisation kan nyttja det?  Häng på oss på vår skolutvecklingsresa till London i januari 2024! 

Den senaste tidens AI-teknologi skapar många frågor och det finns många utmaningar - men också möjligheter med den nya tekniken. Hur kan vi framgångsrikt nyttja den som en möjliggörare? Hur påverkas skolan, lärare och elever? Har skolans digitalisering gått för långt? Det här är frågor som vi kan möta tillsammans på vår skolutvecklingsresa.

Efter hemkomst får du möjlighet att samla din närmaste arbetsgrupp i en workshop och skapa en vidare handlingsplan för er AI-resa framåt. Detta är inkluderat i priset för dig som deltar hela resan och till ett värde av 12 000 SEK. *

Nordiskt samarbete

Efter en mycket uppskattad första nordisk konferens 2023 erbjuder vi på Atea återigen dig en resa där du har möjlighet att samarbeta och nätverka tillsammans med resenärer från våra nordiska grannländer. På så sätt kan du ta del av ett ännu bredare kompetens- och erfarenhetsutbyte.

Följ med så får du tillsammans med oss på Atea chansen att möta och nätverka med andra i din roll från hela Norden 🏆

Start
23/1 2024, 08:00
Slut
26/1 2024, 17:00
Sista anmälningsdag
8/12 2023
Målgrupp
Skolledare och rektorer
Var
London

Hur vill du delta?

Om du inte har möjlighet att följa med på hela resan erbjuder vi nu även alternativet att bara vara med på den nordiska dagen. Läs mer om respektive alternativ och anmäl dig här.

Agenda

Agenda för dig som deltar hela resan. Onsdagen är nordisk dag. Vi fyller på kontinuerligt.

Tisdag 23 januari

Ankomst London under förmiddagen. Gemensam lunch på hotellet och sedan konferens på The Royal Society Auditorium under eftermiddagen, med svenska deltagare.

Anders Enström, lärare och föreläsare - Kreativitet. Engagemang. Relation. 

Alex Russel, CEO, Bourne Education Trust

Fredrik Söderlund, Utvecklare för digitalisering för förskolor, Västerås stad

Jennica Berzelius, Rektor, Mjölby kommun

Dagen avslutas med mingel.

Onsdag 24 januari

Valfri morgonjogg.

Konferens med kunder från samtliga nordiska länder i The Ballroom på 8 Nothumberland Avenue.

Bill Lucas - Director of the Centre for Real-World Learning, University of Winchester

Faye Ellis - Digital learning coach, Halcyon International School

Donald Clark - Learning Tech Entrepreneur, CEO, Investor etc.

Catherine Thomson - Quality improvement officer for education

Avslutas med middag.

Torsdag 25 januari

Valfri morgonjogg.

Valbar dag med antingen skolbesök + besök på BETT-Show alternativt heldag på BETT-Show.

Dagen avslutas med mingel.

Fredag 26 januari

Hemresa på eftermiddagen.

Se mer om agendan och talare via knappen.

Sagt om våra resor ⭐️

Flera år i rad har jag och stor del av min ledningsgrupp åkt på Ateas fortbildningsresa. Vi ser att vår självinsikt som skolledare ökar och vi får en nytändning i vår roll som skolledare. Det vi älskar mest är att Ateas nordiska skolledarevent är upplagt på ett sätt som berör och skapar insikter som går på djupet och blir förlösande i vår ledarroll som rektorer och it-chef. Vi tycker att vi får med oss massor hem i kunskap från diskussionerna vid nätverkandet, föreläsningarna och även på alla transporter däremellan. När vi flyger hem så gör vi det också mentalt av ren glädje efter flera fantastiska fortbildningsdagar.

Stojanka Drinic, Stockholm stad

2023 blev mitt första besök på den omtalade BETT-mässan i London. I min roll som Kvalitetsutvecklare i Borlänge kommun ingår omvärldsbevakning och därmed gavs jag möjlighet att delta på resan arrangerad av Atea Sverige. Inför avresan var mina förväntningar och förhoppningar stora på denna fortbildningsinsats. Dessa infriades tack vare ett mycket välplanerat och innehållsrikt program som bland annat bestod av föreläsningar, studiebesök och så klart mässan - resans huvudpunkt. Dessa intensiva dagar resulterade i ett positivt nätverkande med personer både från Sverige, övriga länder i Norden samt globalt. Med mig hem fick jag ett utvidgat kollegium, nya insikter, lärdomar och idéer för det fortsatta utvecklingsarbetet.

Martin Howe, Borlänge kommun

*Workshop efter resan ingår i priset

Efter hemkomst får du möjlighet att samla din närmaste arbetsgrupp i en workshop och skapa en vidare handlingsplan för er AI-resa framåt. Workshopen utförs av Ateas verksamhetsutvecklare inom skola och kan hållas digitalt eller på plats hos er.

Detta är inkluderat i priset för dig som deltar hela resan och till ett värde av 12 000 SEK. Gäller per huvudman och vid workshoptillfället max 10 deltagare. Genomförande behöver ske under 2024.

Höjdpunkter från tidigare resor

Har du frågor?

Anna Rodriguez
Anna Rodriguez
Projektledare