Kundvagn

Kundvagnen är tom

Language
Chatt
Offline
Ingen operatör är för närvarande tillgänglig. Vi har tyvärr begränsad bemanning idag pga sjukdom.
Chatten är bemannad vardagar mellan kl 08.00-17.00 CET. Övriga tider har du möjlighet att lägga ett meddelande till Kundtjänst nedan.
Ny kund
Chatt
Offline
Ingen operatör är för närvarande tillgänglig. Vi har tyvärr begränsad bemanning idag pga sjukdom.
Chatten är bemannad vardagar mellan kl 08.00-17.00 CET. Övriga tider har du möjlighet att lägga ett meddelande till Kundtjänst nedan.
Exkl moms

Om hållbarhet och miljömärkning på Atea eShop

Om hållbarhet och miljöcertifieringar

På eShop är det standard att visa hållbarhets- och/eller miljömärkning på våra produktkorts specifikatoner. Våra tillverkare säkerställer att deras produktsortiment har rätt hållbarhet och/eller miljömärkning på de produktspecifikationer som eShop erhåller av innehållsleverantören 1World Sync Content Solutions*.

De vanligaste märkningarna för hållbarhet/miljö på it-produkter i eShop

TCO Certified logga

TCO Certified

TCO Certified är den världsledande hållbarhetscertifieringen för it-produkter. Deras omfattande krav är utformade för att driva miljömässigt och socialt ansvar under produktens hela livscykel. Kraven verifieras av oberoende part, både före och efter certifiering.

TCO Certified finns för produktkategorierna bildskärmar, bärbara datorer, smartphones, tablets, stationära datorer, allt-i-ett-datorer, projektorer och headsets. 

Energy Star logga

Energy Star 

Energy Star är en internationell standard för energieffektiva produkter. Certifieringen gör det lättare för konsumenter och företag att köpa produkter som både skyddar miljön och sparar pengar. Energy Star-märkta produkter utsätts för tester varje år.

Produkter som får ENERGY STAR-märkningen är oberoende certifierade och uppfyller strikta standarder för energieffektivitet som fastställts av EPA (Environmental Protection Agency, USA).

Epeat loggor

EPEAT®

EPEAT-mäkta produkter uppfyller krav på låg energiförbrukning samt restriktioner vad gäller kemikalier, återvinning och produktlivslängd. Kriterierna är livscykelbaserade och uppfyller ställda krav i Dynamic Criteria Development Process. EPEAT-mäkta produkter granskas regelbundet. 

Produkterna kategoriseras som guld, silver brons eller ecolabel baserat på en uppsättning miljöprestandakriterier. 

Så här hittar du produkter med hållbarhets- och/eller miljömärkning på eShop

Hur du filtrerat fram hållbarhets- /miljöcertifierade produkter på eShop

Filtrera fram certifierade produkter

Via menyn produkter väljer du den aktuella kategorin för sökning. Begränsa gärna ditt urval genom att välja underliggande kategorier. Välj därefter alternativet "Visa fler filter" så får du möjlighet att filtrera fram produkter med hållbarhets- och miljöcertifieringar. På varje produktkort hittar du mer information om respektive märkning, dels via den logga som visas, men även i produktspecikationens avsnitt "Miljöstandardarder".

Hur du söker efter Hur du filtrerat fram hållbarhets- /miljöcertifierade produkter på eShop

Söka efter certifierade produkter 

Du kan även använda sökfunktionen för att leta efter miljö- och hållbarhetscertifierade produkter. Ange ett nyckelord för någon av märkningarna till exempel TCO, EPEAT eller ENERGY STAR i sökfältet. Begränsa därefter ditt sökresultatet genom att välja aktuell produktkategori i menyn till vänster. Till exempel bärbara datorer, bildskärmar, skrivare, headsets.

Mer information om hur vi arbetar med hållbarhetsfrågor på Atea

Mer info om Ateas hållbarhetsarbete

Övergripande information om Ateas hållbarhetsarbete hittar du via menyvalet Hållbar it

Mer utförlig information om de åtaganden och det arbete som Atea bedriver gällande hållbarhetsfrågor kan du läsa om här.


* Informationen på produkter i eShop om hållbarhets- och miljöinformation kommer från vår leverantör 1World Sync, som är marknadsledande gällande produktinnehåll & kategorisering. Flertalet av våra tillverkare och deras produkter med produktinformation är knutna till 1World Sync. eShops produktinnehåll och produktkategorisering bygger på struktur från 1World Sync.