Tillbaka till Mjukvara och licenser
mjukvara it som tjänst Digital arbetsplats

Prenumerera på dina licenser

Har du funderat på hur ni köper kapacitet i molnet och samtidigt har kontroll på dina kostnader? Med Atea Cloud Portal kan du enkelt och snabbt beställa och komma igång med dina tjänster i molnet.

Det här är Atea Cloud Portal

Med Atea Cloud Portal är det enkelt att över tid administrera och konsumera molntjänster.

I portalen rekommenderar våra arkitekter tjänster som kan hjälpa dig med resan till molnet inom exempelvis säkerhet, företagsproduktivitet och skola.

Exempel på funktionalitet i portalen:

 • Får översikt på möjliga tjänster
 • Beställa och förändra dina prenumerationer
 • Hantera dina prenumerationer
 • Ta del av användarbaserade rapporter och kostnader per abonnemang
 • Få en samlad bild av fakturor och transaktioner
 • Hantera dina användare i verksamheten i portalen

 

Hur kommer jag igång?

 1. Jag har konto i portalen
  För dig som redan har konto till Atea Cloud Portal, logga in här.

 2. Jag har inget konto men vill komma igång
  Vår kundtjänst hjälper dig att se om ni har ett konto idag eller skapar ett konto så ni kommer igång.

Håkan Boström, Cloud Solutions Architect, hakan.bostrom@atea.se

Tips från molnarkitekten

 • Tips 1: Börja klassa er information. Detta ser jag som nödvändigt för att inte riskera att data hamnar på fel plats eller används på fel sätt. Det är lätt att sätta en etikett, t.ex på en wordfil, och det syns tydligt för användarna vad det är. Ni kan även införa flera tekniska åtgärder kopplat mot dessa etiketter. Som T.ex. kryptera filerna eller stoppa dem från nerladdning, utskrift eller skärmdump. Men även sätta regler på vart filerna får skicka eller lagras.

 • Tips 2: Om ni som jag gör många presentationer så vet ni hur svårt det är att hitta passande bilder. Troligtvis söker ni fram dom på internet och risker att använda upphovsrättsskyddade bilder. Men med Pickit så kan ni enkelt inifrån PowerPoint hitta snygga bilder som är ok att använda. Ni kan även integrera Pickit med era egna företagsbilder för att få allt på samma ställe. Detta plus funktionen Ideas i PowerPoint gör att du med några få knappt tryck kan göra fantastiska presentationer.

 • Tips 3: Tänk nytt gällande säkerheten. Att som tidigare fokusera på skalskydd med hjälp av brandvägg, spam filer och antivirusskydd är inte längre lika effektivt. När användarna kan använda vilken enhet dom vill från vilken plats och tid som helst, direkt mot molntjänster, så måste skyddet och säkerheten följa med. Tänk därför på att skydda informationen och identiteterna och sätt regler för olika skydd från olika platser och enheter. För mera information hur ni kan jobba både flexibelt och säkert boka in en säkerhetsworkshop med oss.

 • Tips 4: Gå från virtuella servrar(IaaS) till plattforms tjänster (PaaS) för era egna verksamhetssystem. Detta för att dra full nytta av molnleverantörernas flexibla, kraftfulla och funktions fyllda system, samtidigt som det är billigare drift. Tänk att du smidigt kan flytta din verksamhetsapplikation mellan olika molnleverantörer eller lokalt beroende på vad som passar er bäst. Kontakta oss för att prata om era verksamhetsapplikationer.

Så styrde ledningsgruppen upp sina samarbeten till Microsoft Teams – och fick en roligare vardag

Erbjudande just nu

Öka er samarbetsförmåga med Microsoft Teams

Aldrig har vi haft så många sätt att samarbeta som idag. Ändå upplever tre av fyra att de saknar rätt verktyg för det. Microsoft Teams är ett chattbaserat verktyg som samlar personer, konversationer, möten, filer, anteckningar och innehåll på en och samma plats.

Lär dig med om Teams
Tillbaka till Mjukvara och licenser
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer