Kundvagn

Kundvagnen är tom

Language
Chatt
Offline
Ingen operatör är för närvarande tillgänglig. Vi har tyvärr begränsad bemanning idag pga sjukdom.
Chatten är bemannad vardagar mellan kl 08.00-17.00 CET. Övriga tider har du möjlighet att lägga ett meddelande till Kundtjänst nedan.
Ny kund
Chatt
Offline
Ingen operatör är för närvarande tillgänglig. Vi har tyvärr begränsad bemanning idag pga sjukdom.
Chatten är bemannad vardagar mellan kl 08.00-17.00 CET. Övriga tider har du möjlighet att lägga ett meddelande till Kundtjänst nedan.
Exkl moms

Smarta prylar gör jobbet roligare – oavsett platsSå blir det roligare att jobba var som helst

Som produktexpert får Johan Freidlitz, på Atea, testa och utvärdera hundratals datorer, plattor och tillbehör varje år. Eftersom han har superkoll på funktionalitet, produktivitet och användarvänlighet bad vi honom tipsa om vilka produkter och tillbehör som gör vardagen smidigare och roligare. Se tips här!

Smarta prylar gör jobbet roligare – oavsett plats

Det nya normala står för dörren – och många berättar att de kommer att fortsätta jobba en hel del hemifrån, även efter pandemin.
Men oavsett om vi får jobbet gjort framför datorn på ett café, när vi servar kunder i en butik eller framför en stimmig klass, så behöver vi produkter och tillbehör som hjälper oss vara produktiva.  

– Först och främst behöver du välja en dator eller en platta med storlek, kapacitet och funktionalitet som passar dina behov, säger Johan Freidlitz, Product Evangelist på Atea.

Han har många års erfarenhet av hur människor får till en både behaglig och effektiv upplevelse framför skärmen. 

– Hantverkare, mäklare, säljare och vårdpersonal som rör sig mycket i jobbet tycker det är smidigt att sköta uppdragen i en tablet – och många av dem väljer iPads. Men även pensionärer på äldreboenden är en målgrupp som seglat upp den senaste tiden. För dem är det mer intuitivt att trycka direkt på skärmen än på ett tangentbord, säger Johan Freidlitz.

Produktiv med rätt tangentbord & mus

För att hålla produktiviteten på topp (och undvika spänningar i händer, armar, axlar) tycker många att det är en skönt att koppla in tangentbord och mus.  

– Känn efter vilka modeller som passar dig. Skriver du mycket siffror; ta reda på hur siffertangenterna är placerade. Testa om du kan skriva siffrorna snabbt innan du gör ditt val. Och gillar du att sitta på många olika platser under en dag, välj ett litet tangentbord med låg vikt, säger Johan Freidlitz.  

iPhone 12 / iPhone 12 Mini

Snabb, tyst, kraftfull

För tillfället sköter Johan sina uppdrag med en iPad Pro (12,9 tums) och en iPhone 12 Pro. Nyligen testade han även iPad Pro med M1 (chip och processor) under några dagar. 

– Det jag uppskattar mest är att även de tyngsta applikationerna öppnar blixtsnabbt. Dokument laddar på en nanosekund och så är den långa batteritiden viktig för mig. Jag tillhör dem som får jobbet gjort på flera platser: hemma, på ett café, i bilen, hos kund och så vidare. Då är det bekvämt när batteriet räcker hela dagen.                                                                                 

iPad 8:e generation

Ljudsystem med hög kvalitet

Vad gäller ljud har Johan Freidlitz lagt märke till två trender.  

– De som tillgång till ett eget arbetsrum använder gärna datorernas egna ljudsystem när de kör videomöten eller lyssnar på musik. Även där sticker MacBook Pro och Air ut med anmärkningsvärt god kvalitet på högtalare och mikrofon. Så den första trenden handlar om att slippa ha något i eller utanpå öronen. I synnerhet nu när sommaren och värmen är på gång. 

Med samma frihetskänsla i åtanke har Johan själv skaffat en liten, bärbar högtalartelefon från Poly Sync. Han håller upp den mot kameran – och den ryms i hans ena handflata.  

iPad Air

Docka eller adapter, så kan du tänka 

Om de små och smidiga datorerna och plattorna har många fördelar, så är en av begränsningarna att de har få portar. Några av de mest efterfrågade tillbehören just nu (på Atea eShop) är därför adaptrar och dockor.  

– Om du mest jobbar på en och samma plats, är en dockningsstation att föredra. I dockan kan du koppla in dator, tangentbord, mus, skrivare med mera. Men om du rör dig mycket i jobbet så är en liten och lätt adapter att föredra, tipsar Johan Freidlitz.

Jobba ostört med lurar

Den andra trenden handlar om vårt (fortsatta) behov av att stänga ute ljud med hörlurar. Oavsett om lurarna har Noice cancelling-funktion eller inte.
Idag använder han klassiska Airpods, som funkar utmärkt i de flesta sammanhang, när omgivningen inte är allt för bullrig. 

Skydda och behåll värdet

Innan vi skiljs åt passar Johan Freidlitz på att påminna om att andrahandsvärdet blir högre när vi drar på ett skärmskydd och använder väskor (med smarta fack och vaddering) som skyddar mot stötar och friktionsslitage. Själv använder Johan Apple original case till sin iPhone 12 Pro. 

I synnerhet skärmarna på våra telefoner slits hårt när vi bär dem i fickor, ryggsäckar och handväskor tillsammans med nycklar och annat smått och gott. Men även datorer och plattor är väl värda att skydda i en schysst väska, säger Johan innan han packar ihop sin arbetsplats för dagen.


Vill du få råd av en produktexpert? Hör av dig till Johan Freidlitz så hjälper han dig. 

Några av Johans favoriter bland de tillbehör han testat hittar du här  Se tillbehör 

Text: Ulrika Nybäck  
Foto: Nicke Johansson