Hoppa till huvudinnehåll
eshop It-produkter

It-produkter och logistiktjänster

Vid köp av it-produkter från oss kan du enkelt lägga till någon av våra mervärdestjänster som är anpassad efter dina behov.

Ateas eShop

Varför Ateas eShop?

 • Vi är en av Nordens största elektroniska handelsplatser!
 • Hos oss hittar du över 250 000 it-produkter, licenser och tillhörande tjänster från ledande tillverkare!
 • Vi utvecklar kontinuerligt vår eShop i samråd med övriga Ateabolag i koncernen, och våra kunders behov är en naturlig del av utvecklingen! 

Du får personlig kundservice

Vi vill ge dig service i landslagsklass, så om du har frågor om beställningar, leveranser, returärenden eller bara vill ha goda råd om smarta produkter och lösningar - kontakta vår kundtjänst på 020-44 66 00 som är öppen varje helgfri vardag 08.00-17.00.

Redan kund?

Du som redan har inloggningsuppgifter till Atea eShop kan logga in via denna länken alternativt klicka via länken högst upp till vänster i sidhuvudet. 

Registrera dig som kund direkt

Du får sedan ut dina personliga inloggningsuppgifter via e-post efter sedvanlig kreditkontroll. Skapa konto här

 

Var först med det senaste!

I våra nyhetsbrev hittar du alltid ett brett sortiment, prisvärda erbjudanden, kampanjer och det senaste inom it. Nyhetsbreven skickas 2-3 gånger per vecka.

Frigör tid med våra mervärdestjänster

Atea erbjuder ett brett utbud av standardiserade och kundanpassade mervärdestjänster som frigör tid och syftar till kostnadsbesparingar.

Ingen produkt gör nytta om den inte anpassas till användare och verksamhet.

Datorer, skärmar och alla slags it-produkter behöver förädlas. Genom att Atea förbereder och anpassar produkterna innan leverans så kan våra kunder lägga mer tid till andra uppgifter. Inom både offentlig och privat sektor förenklar Atea och it-avdelningar runt om i landet hanteringen av produktleveranser till tusentals nöjda användare.

Atea hjälper till med bastjänster som logistik, förkonfiguration, märkning, emballagefri leverans och ofta uppställning av nya arbetsplatser inklusive återtag. It-avdelningen ansvarar för hela erbjudandet och lägger till sina tjänster kring verksamhetssystemen.

Stöldmärkning – Håll tjuven borta

Stöldmärkning med automatisk registrering i stöldskyddsregister. Vi kan hitta en unik lösning för varje kund. Välj det som passar din verksamhet, stöldskyddsetikett eller DNA-märkning.

Assetmärkning – Inventariemärkning som förenklar

Kundunik etikett med information om serienummer, datornamn etc.

Imageladdning – Låt oss installera er image

Effektivisera ert arbete - låt oss imageladda datorn innan den levereras till användaren.

Emballagefri leverans

Vi levererar din it säkert utan kartonger och emballage.  

Återtag av uttjänt elektronik

Trenden är tydlig och allt fler inser värdet av att återanvända. Men när det gäller it-utrustning är säkerheten ofta en viktig faktor. Utrustningen ska inte vara spårbar och information får inte hamna i fel händer. Hos oss kan du vara helt säker på att vi hanterar allt säkert och miljömässigt.

Ett logistikcenter med livscykelhantering i fokus

Nu växer Ateas nya logistikcenter i Nylanda, utanför Växjö, fram. När allt står klart kommer verksamheten på ett hållbart sätt ta ansvar för dina it-produkters hela livscykel, ofta genom att ge dem ett andra liv. I utformningen av centret har medarbetarnas och kundernas synpunkter varit viktiga.

Läs mer om vårt nya logistikcenter

Globala leveranser

Vi vill bidra till att göra internationella bolag än mer konkurrenskraftiga. Med rätt kompetens, innovationskraft och effektivitet har vi verktyg att stärka dessa bolag med it som konkurrensfördel.

Tillsammans skapar vi ett homogent och skalbart arbetssätt för produktförsörjning på en internationell arena. Som en av Europas största aktörer inom it-infrastruktur har vi väletablerade partnerskap med globala it-leverantörer. Den samlade kraften från Atea och våra strategiska partners ger oss möjligheten att utveckla rätt lösning för varje behov och affärsmål.

Så kan vi stötta din internationella leverans

Förutom att säkerställa att din organisation har valt rätt typ av produkt för maximal affärsnytta, så går vi gemensamt igenom processer för att hitta besparingar och effektiviseringspotential. Detta ger oss förutsättningar att arbeta tillsammans för att kvalitetssäkra er internationella leverans.

Vi delar upp våra kompetensområden i fyra grupper:

 1. Konsolidering
  - En global leverantör
  - Ett globalt kontrakt
  - Single point of contact
 2. Efterlevnad (Compliance)
  - Enkel & likformig inköpsprocess
  - Klar och tydlig samverkansmodell
  - Globala tjänster (förinstallation & on-site)
  - Enhetlig maskinpark
 3. Standardisering
  - Enheten är förberedd på ett enhetligt sätt när den anländer till mottagaren.
  - Global distributionsmodell (både löpande leverans och projekt)
  - Förutsägbara leveranser genom buffertlager.
  - Enkel och likformig global prissättning eller konsumtionsmodell
 4. Automatisering
  - Automatiserad uppdatering av asset data
  - Kostnadsfördelning per land
  - Flexibel central eller lokal faktureringsmodell. 

Vi är beredda att stötta er i leveranser med komponenter ovan, baserat på ert behov. Vårt mål är att ge er en modern, skalbar och kostnadseffektiv plattform som ger er de förutsättningar ni behöver för att fokusera på att utveckla er verksamhet.

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer