Laddar meny

Print och dokumenthantering

Atea är specialister inom dokumenthantering och har lösningar för kunder både inom privat och offentlig sektor.

Tjänster för digitalisering av dokumenthantering

Vi digitaliserar din information från både strukturerade och ostrukturerade dokument, som exempelvis kontrakt och affärsbrev. Vi hanterar din utrustning i din kontorsmiljö och ser till att drift, förvaltning och underhåll inte är ditt bekymmer. Din informationshantering blir mer användaranpassad när det går att fånga data från mobila enheter, konvertera bilder till text för sökbarhet och att exportera data mellan system.

Rätt lösning för datahantering

Data Capture är ett begrepp inom informationssäkring som är applicerbart på flera branscher. Det handlar om att på ett kompakt och säkert sätt presentera och säkerställa information på varor och produkter. Informationen kan i sin enklaste form vara ett pris och i mer utökade och livsviktiga aspekter vara delar av en sjukdomshistorik och en patientjournal för att säkerställa rätt identitet och behandling.

Butikslösningar med komplett it-infrastruktur

Point of sales (POS) är ett vanligt förekommande begrepp inom retail. POS är i sin enklaste mening är utrustningen där en försäljning slutförs, antingen vid självbetjäning eller med butikspersonals hjälp. Denna utrustning kan i sin enklaste tappning omfatta en enkel kassaapparat, vilket är vanligt i kiosker och restauranger. Inom POS förekommer allt som gör en butik komplett utifrån perspektivet it-infrastruktur, tex wifi, larmsystem, licenser, digital signage, switchar.

Skriv ut effektivt

Att välja rätt kontorsskrivare eller multifunktionsskrivare kan vara ett strategiskt beslut för din verksamhet. På Atea anpassar vi skrivarlösning efter din verksamhets behov. Vi kan bland annat utvärdera dessa typer av skrivare:

  • Skrivare för stora utskriftsvolymer av följesedlar, packsedlar och andra dokument som följer med paket och leveranser inom tillverkande industri. Finansiella dokument som ännu inte har digitaliserats och fortfarande skrivs ut. Protokoll, rapporter och andra viktiga dokument.
  • Bordsmodeller i kontor för mindre mängder utskrift och scanning i A4-format
  • Golvmodeller i A4-format för större utskriftsmängder och scanning. Ofta med säkra utskrifter där kunden identifierar sig med sitt passerkort för att hämta utskrifter.
  • Golvmodeller i A3-format för stora utskriftsmängder och stora scan-volymer, ofta med efterbehandling som häftning och sortering. Ofta med säkra utskrifter och andra funktioner och tillval som förenklar arbetet för kunden.
  • Storformatsskrivare upp till A0-format för utskrift av kartor, affischer, skyltar och ritningar.
  • Separata scanners för stora och specialanpassade scan-miljöer där en multifunktionsskrivare inte räcker till. 

Utskrift som tjänst

Fokusera på din kärnverksamhet och låt Atea hantera din utskriftsmiljö. Vi ser till att utskriftsmiljön är optimerad utifrån rätt produkt, tillval och antal enheter. Vi kan ta över all hantering av skrivarköer, drivrutiner och standardinställningar i din it-miljö, eller som molnbaserad utskriftshantering.

Effektiva lösningar för att underlätta dina dokumentflöden

  • Follow me print: Utskrift kan göras på valfri skrivare i ett nätverk.
  • Automatisering av dokumentflöden.
  • Automatisk tonerleverans.
  • Få kontroll över utskriftsmiljön genom övervakning och analys.
Hans Gustavsson
Nationell Affärsenhetschef
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer