Laddar meny

Backup i molnet för företag

Backup som tjänst använder internet eller någon annan typ av nätverksförbindelse för att ta säkerhetskopior på viktiga filer och system. Lösning ersätter helt behovet av bandstationer eller andra backupmedia.

Komplettera eller ersätt nuvarande backuplösning med en tjänst. Med backup som tjänst frigör du tid som tidigare lagts på licensadministration, bandbyten, drift och underhåll av den lokala backuplösningen. Verksamheten får tillgång till de fördelar som finns i ett avancerat backupsystem utan stora investeringar och kostsamt underhåll. Tjänsten hanterar stora datamängder genom att ta backup på förändrad data. Betala bara för den mängd som säkerhetskopieras. Allt lagras redundant och krypterat i Sverige.

Med backup som tjänst får du:

  • Inget behov av rutiner för bandbyten under vardagar, helger, sjukdom eller semestrar.
  • Filer och system lagras utanför kontoret och skyddas från brand, stöld eller andra typer av fysiska skador.
  • Automatiska kontroller verifierar datas integritet och säkerställer att viktiga filer och system går att återställa.

Backup som tjänst bygger på säkerhet och snabbhet

  • Kryptering och komprimering av data mellan Atea och verksamheten ger snabb och säker överföring av data.
  • En fysisk eller virtuell klient där data kan mellanlagras placeras hos er vilket möjliggör snabb återläsning av filer.

Välj mellan Bas och Plus efter behov och kunskap

Bas - är för dig som vill slippa hantera backup och lägga mer tid på verksamhetsnytta. Baspaketet är anpassat för verksamheter som har en datavolym upp till cirka 10TB och är behov av ett standardiserat erbjudande.

Plus - är för dig som vill frigöra tid för it-avdelningen så att de istället kan fokusera på verksamhetsnytta. Pluspaketet är anpassat för verksamheter som har en datavolym på minsta 10TB och uppåt och är behov av ett kundanpassat erbjudande.

 

Natalie Yilmaz
Product Manager
Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer