video

Atea Campus - vi besöker universitet och högskolor

Vi vill träffa just dig! På den här sidan kan du klicka dig vidare och läsa mer om Atea och vilka vi är.

Insamling till Panzisjukhuset

Under vår turné på högskolor och universitet runt om i Sverige pågår en insamling. Pengarna kommer att gå till Panzisjukhuset som grundats Dr Denis Mukwege, pristagare till Nobels Fredspris. Hittills har vi tillsammans med studenterna vi besökt samlat ihop:

1 200 kr Mittuniversitetet i Sundsvall

6 600 kr Lunds universitet

16 750 kr KTH

2 000 kr Linköpings universitet

Följ oss gärna i våra sociala kanaler.

Hoppas vi syns igen!
Atea

Bli medlem i vårt Talent Network | Spontanansök till Atea

Ansökan ambassadör |  Ansökan examensarbete

Du ska snart fatta livsavgörande beslut om din framtid. Vilket är det smartaste valet? Hur kan du göra mest nytta i att skapa en mer hållbar värld samtidigt som du vill prestera på topp och utmana dig själv och omvärlden?

Magnus Sallbring, Kultur- och marknadsdirektör på Atea, kommer och berättar om när han själv som 28-åring satt i en ledningsgrupp och tänkte ”hur ska vi som är så unga kunna hävda oss och vara med och förändra”. Han ger exempel på hur du ska tänka för att kunna gå din egen väg och inte hållas tillbaka av omvärldens förväntningar.

Han presenterar Ateas resa på den svenska marknaden –
it-bolaget som växt med 1 miljard årligen genom att vara med och bygga Sverige med it. Och hur du kan söka en trainee- eller ambassadörstjänst, eller varför inte ett x-jobb?

Lunchföreläsningar

26 november - Linköpings Universitet

21 januari - Luleå Universitet

 7 februari - Karlstad Universitet

Mässor

14-15 november - ARKAD Lund

16 november - Stora IT-kompetensdagen i Växjö

21 november - Karriärum Jönköping

20-21 november - Armada KTH Sthlm

29 november - LINK Linköping

23 januari - LARV Luleå

13 februari - Hotspot Karlstad

13 februari - Gösta Göteborg

 

Som Trainee hos oss ges du en unik möjlighet att komma in i vår verksamhet och utvecklas med oss. Du kommer under din tid hos oss att spendera tid på flera olika avdelningar för att få en bred insyn i bolaget och för att skapa bästa möjliga förutsättningar för att lära känna Atea från insidan.

Parallellt med detta kommer du att ingå i ett utvecklingsprogram. För att guida dig i ditt dagliga arbete har du även en Fadder på respektive avdelning du kommer att vara på som ser till att du kommer in i arbetet som typiskt består av deltagande i olika av projekt men också att driva egna projekt och uppdrag.

Vårt accelerateprogram är till för dig som vill få en utmanande och utvecklande start på din karriär inom it. Du kommer att bli en del av ett professionellt bolag med framåtanda samt tillhöra det svenska landslaget i it-infrastruktur. Dina dagar kommer att varvas med praktiskt arbete och utbildning för att på bästa sätt bli en till skicklig och specialiserad konsult eller säljare.

Vi söker dig som har en hög ambition och stark drivkraft att tillsammans med oss bygga Sverige med it. Just nu jobbar vi med dom ansökningar vi fått in. Vi erbjuder i dagsläget accelerateprogrammet i Göteborg samt i region mitt med tillhörande orter.

 

 

 

Nu söker vi dig som vill vara Ateas förlängda arm ute på  ditt Universitet. Vi vill att du som vår ambassadör genomför löpande employer branding aktiviteter under året tillsammans med din kontaktperson på Atea. Du kommer under din Ambassadörstid att skapa goda kontakter inom Atea vilket öppnar dörrar för framtida ex-jobb och förhoppningsvis blir du efter studierna en medarbetare på Atea. För sistaårsstudenter kommer du att även ingå i rekryteringsprocessen till vårt traineeprogram.

Universitet:

Lunds universitet, KTH Campus, KTH Kista, Mittuniversitetet Sundsvall, Göteborgs universitet, Luleå universitet, Linköpings universitet och Karlstad universitet.

Som Ambassadör kommer du känna att du är en del av oss och kommer att delta på våra landslagsläger, introduktionsdagar och andra lokala aktiviteter.

Vi bygger Sverige med it

Vi har förmånen att leva i ett av världens finaste länder. Men vi på Atea vill mer. Som specialister inom it-infrastruktur tänker vi vara med och forma ett ännu bättre Sverige. Tillsammans med våra kunder ska vi utveckla lösningar som nästa generation kan känna sig stolta över.

Vi vill till exempel bidra till ett effektivare lärande i skolan. Vi vill stärka polis, räddningstjänst och sjukvård i deras arbete att trygga vår välfärd. Vi vill göra svensk exportindustri än mer konkurrenskraftig och ge entreprenörer bättre möjligheter att förverkliga sina drömmar.

Tillsammans med våra kunder i hela landet bygger Atea Sverige med it. Vi har ett heltäckande utbud av produkter och tjänster, och hjälper dig med hela kedjan – från design, utveckling och produktförsörjning till funktion och underhåll. Genom att skapa en it-infrastruktur i världsklass är Atea med och lägger grunden till ett smartare och mer innovativt Sverige.

Atea har samlat it-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Medarbetare som brinner för att vara med att bygga ett bättre Sverige med hjälp av it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i it-infrastruktur.

Vi finns över hela Sverige och har kompetenta medarbetare inom alla områden. Specialister som vet vad som krävs för att skapa konkurrenskraft inom exportindustrin, specialister som vet hur it kan bidra med bättre lärande i skolan, specialister som vet hur lokala företag kan växa med it, specialister som vill vara med och skapa vård och omsorg i världsklass.

Har du frågor om Atea, välkommen att ta kontakt med mig.

Malin Carlsson

malin.carlsson@atea.se

För att fortsätta vara The Place To Be samt möta den ökande efterfrågan gällande flexibilitet i dagens arbetsliv har Atea infört utvecklingstid.

Vi har en positiv syn på möjligheten till tjänstledighet och genom utvecklingstid har våra medarbetare möjlighet att i samråd med sin närmaste chef ansöka om ytterligare ledighet.

Vad är Atea Sustainability Focus

Hela världen tittar på Sveriges och Nordens arbete med hållbarhetsfrågor inom it. Ingen annanstans ställer konsumenter och inköpsorganisationer lika höga krav när det gäller miljömässig och social hållbarhet kopplat till it.

Med Atea Sustainability Focus påskyndar och underlättar vi hållbarhetsarbetet samtidigt som vi uppnår ett tydligt globalt fokus på hållbarhetsfrågorna.

Läs mer

Atea.se upplevs bättre om du uppdaterar din webbläsare. Här hittar du en ny version av internet explorer